Google uudistaa Wear OS:n käyttöliittymää uusilla näkymillä

Google on esitellyt Wear OS:n seuraavan käyttöliittymäpäivityksen. Wear OS on Android-älykelloille tarkoitettu käyttöjärjestelmä, joka alkujaan esiteltiin vuonna 2014 Android Wear -nimellä. Tällä hetkellä Wear OS on käytössä muun muassa Samsungin, Motorolan, Huawein ja LG:n älykelloissa.

Päivityksen myötä Android-älykellot siirtyvät tukemaan uudenlaisia näkymiä, jotka ainakin aluksi näyttävät kuntotavoitteet, kalenteritapahtumat, sääennustuksen, sykkeen, uutisotsikot ja ajastimen. Kellon käyttäjä voi halutessaan järjestää näkymät haluamaansa järjestykseen ja Google pyrkii jatkossa lisäämään valikoimaan myös uusia näkymiä. Osa ominaisuuksista riippuu tosin kellon mallista sekä maasta, jossa kelloa käytetään.

Ensimmäiset Wear OS -älykellot saavat uudistetun käyttöliittymän ensi kuussa. Lisää tietoa Wear OS:n kehityksestä ja mahdollisuus käyttöliittymän testaamiseen saadaan ensi viikolla Googlen I/O 2019 -tapahtuman yhteydessä.

Tarkemmin Wear OS:n uudistuneeseen ilmeeseen voi tutustua alla näkyvältä Googlen esittelyvideolta. Huomionarvoista on, että uudistus korvaa Wear OS:n nykyiset pyyhkäisykomennot, joilla on tähän asti tarjottu pikapääsy ilmoituksiin, asetuksiin, Google Assistantiin ja Google Fitiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja