Google Maps toimii nyt Applen CarPlay-autonäkymässä

Yksi Applen maanantaina julkaiseman iOS 12 -käyttöjärjestelmäpäivityksen uudistuksista on tuki kolmansien osapuolten kartta- ja navigointisovelluksille CarPlay-näkymässä.

CarPlay on Applen käyttöliittymä, jota voi käyttää auton näytöllä iPhonensa autonsa kanssa yhdistettyään. Uudemmista autoista CarPlay-tuki voi löytyä osana esiasennettua järjestelmää, minkä lisäksi tarjolla on myös jälkiasenteisia CarPlayta tukevia auton viihdejärjestelmiä.

Applen julkaiseman iOS 12 -päivityksen perässä nyt myös Google Maps -sovellus on päivittynyt Applen iOS-laitteilla versioon 5.0. Merkittävin uudistus on tuki CarPlaylle.

Aiemmin CarPlay-näkymässä oli mahdollista käyttää vain Applen omaa karttasovellusta, jota monet pitävät tiedoiltaan Googlen sovellusta heikompana.

Apple on rajoittanut tiukasti sovellustyyppejä, jotka ovat voineet esitellä sovelluksiinsa CarPlay-laajennuksen. Jo aiemmin muun muassa musiikkipalvelut, kuten Spotify, ovat voineet tuoda oman sovelluksensa osaksi CarPlayta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja