Google julkisti uuden Androidin sekä Nexus 6- ja 9 -laitteet

Google on julkistanut Android-käyttöjärjestelmänsä uusimman version.

Android 5.0:n koodinimi on Lollipop, eli suomennettuna tikkari. Lollipop on suurin tähänastinen versiopäivitys.

Uusi käyttöjärjestelmä hyödyntää uutta "Material Design" -ulkoasua, joka tekee Googlen mukaan käyttöjärjestelmästä intuitiivisemman ja sen designista yhdenmukaisen käytettävästä päätelaitteesta riippumatta.

Versiossa on myös muita uudistuksia. Esimerkiksi eri ohjelmien lähettämiä ilmoituksia ja muistutuksia voi kontrolloida helpommin. Virransäästöä on kehitetty, ja uusi säästötila lisää akun kestoa Googlen mukaan jopa puolellatoista tunnilla hätätilanteessa.

Puhelimen lukituksen voi avata pin-koodin, salasanan tai pyyhkäisykuvion lisäksi nyt myös luotetulla laitteella, kuten älykellolla. Tämä tapahtuu ns. Smart Lock -ominaisuuden avulla.

Nexus 6 -kännykkä ja Nexus 9 -tabletti julki

Google julkisti samalla myös kaksi uutta Nexus-mobiililaitetta.

Nexus 6 on Motorolan valmistama kuusituumaisella näytöllä varustettu alumiinirunkoinen puhelin 13 megapikselin kameralla.

Laitteen etuosassa on stereokaiuttimet elokuvien katselua ja pelaamista varten. 

Puhelin tukee pikalautausta, jonka avulla laite saa vain 15 minuutin latauksella kuuden tunnin lisäyksen käyttöaikaan.

Nexus 9 on 8,9-tuuman näytöllä varustettu HTC:n valmistama tabletti. 

Tablettiin on saatavilla myös magneettisesti kiinnittyvä näppäimistökuori.

Google esitteli myös Nexus Player -mediasoittimen, joka on tehty yhteistyössä Asuksen kanssa. Laitteen avulla voi streamata elokuvia ja musiikkia. Lisäksi sen avulla voi pelata Android-pelejä. Nexus Playerissa on myös Google Cast -valmius, jonka avulla eri laitteista (Chromebook tai Android- ja iOS-kännykät) voidaan lähettää sisältöjä television ruudulta katsottavaksi

Nexus 6 ja Nexus 9 tulevat myyntiin myös Suomessa, ja ne käyttävät Android 5.0 -käyttöjärjestelmää. Kauppoihin laitteet tulevat ensi kuun aikana.

Myös vanhemmat 4, 5, 7, 10 ja Google Play Edition -laitteet saavat päivityksen lähiviikkoina.

Lue myös:

    Uusimmat