Mainos

Google julkisti kannettavan Pixelbook-tietokoneen: premium-laite Chrome OS -käyttöjärjestelmällä

Google on julkistanut uuden Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetun kannettavan Pixelbook-tietokoneen.

Pixelbook on varustettu 12,3 tuuman kosketusnäytöllä, Intelin Core i5 tai i7 -suorittimella, jopa 16 gigatavulla RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavulla SSD-tallennusmuistia. Näppäimistö on taustavalaistu.

Pixelbookin näyttö kääntyy 360 astetta, joten laitetta voi käyttää myös tablettimaisesti.

Pixelbookin näyttö tukee myös erikseen myytävää uutta Pixelbook Pen -kynää. Pixelbookin näyttö tukee kynän painallusvoiman ja asennon tunnistusta. Painallusvoiman tunnistus toimii 2 000 tasolla ja kynän viive on vain 10 millisekuntia.

Muiden valmistajien Chromebook-laitteiden tavoin Pixelbookista löytyy Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä, joka perustuu Chrome-selaimeen ja nojaa vahvasti verkkopohjaisiin pilvipalveluihin. Google Assistant -avustajapalvelu on integroitu Pixelbookin käyttöjärjestelmään.

Pixelbook tukee myös Android-sovelluksia. Nimekkäistä sovelluksista esimerkiksi Snapchat kehittää Pixelbookin suuremmalle näytölle räätälöiden version Snapchatista.

Paksuutta Pixelbookissa on 10 millimetriä ja painoa 1 kilogramma. Alumiinirungossa on Pixel-puhelinten tavoin pieni osa lasipintaa, mikä parantaa myös yhteyksien toimintaa.

Akunkestoksi Google lupaa 10 tuntia. Pixelbook tukee myös pikalatausta.

Yhdysvalloissa Pixelbookin hinta on alkaen 999 dollaria kalleimman version maksaessa 1 649 dollaria, ja Pixelbook Pen maksaa 99 dollaria. Uutuus on tulossa saataville 31. lokakuuta valituilla muutamalla markkinalla, joihin Suomi ei lukeudu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.