Google juhlii 20-vuotissyntymäpäiväänsä – tältä näytti ensimmäinen toimisto

Hakukoneyhtiö Google juhlii tänään 20-vuotispäiväänsä. Juhlan kunniaksi kaikki halukkaat pääsevät virtuaaliselle kierrokselle katsomaan Googlen ensimmäistä toimistoa Street View -palvelun kautta.

Google perustettiin 4. syyskuuta, mutta yhtiö on jo kauan juhlinut syntymäpäiväänsä 27. syyskuuta. Tänä vuonna Google tarjoaa Google Karttojen Street View -palvelussa mahdollisuuden tutustua yhtiön ensimmäiseen päämajaan. Kauas on tultu, sillä alun alkaen hakukoneen perustajat Larry Page ja Sergey Brin avustajineen työskentelivät Susan Wojcickin – nykyisen YouTube-toimitusjohtajan – asunnossa San Josen kaupungissa.

Toimisto on tätä päivää varten luotu uudelleen, ja se vastaa kaikin mahdollisin tavoin sitä tilaa, josta Googlen maailmanvalloitus sai alkunsa. Toimistosta on lisäksi löydettävissä useita yllätyksiä, joita Google on huoneeseen piilotellut faniensa iloksi.

Google juhlistaa 20-vuotista taivaltaan myös varta vasten suunnitellun videon avulla. Hakukoneen etusivulta löytyvä Doodle-video esittelee Googlen historiaa ja suosituimpia hakuja vuosien varrelta. Google tiedottaa lisäksi jatkavansa kehitystä sillä samaisella innolla, millä yhtiö on toiminut jo vuosikymmenten ajan.

Tällä hetkellä Googlen hakukone on saatavilla yli 150 kielellä ja käytettävissä 190 valtiossa. Tulevaisuudessa hakukone on saamassa liudan uudistuksia, kun esimerkiksi hakukoneen personointimahdollisuuksia lisätään. Lisäksi haku priorisoi toisinaan sellaiset sivustot, joilla käyttäjä on aiemmin vieraillut ja viettänyt aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja