Golffari ei kaipaa lomallaan aurinkotuolia

Aktiivireissujen kannattajat eivät käsitä löhölomalle haikailevaa matkailijaa. Rannalla viihtyviä taas ihmetyttää, miksi jotkut haluavat rehkiä lomaviikkonsa urheiluharrastuksen parissa. Pirjo Laitila vakuuttaa, että golfkenttä on oivallinen paikka rentoutua.

Pirjo Laitila ja E-T Malinen viettävät melkein kaikki lomansa golfin parissa. Aktiivinen kaksikko saattaa kiertää seitsemän golfkenttää viikon Espanjan-matkalla. Viime vuonna pari kävi kahdella golf-lomalla ulkomailla, seuraava reissu on tiedossa maaliskuussa.

"Tähän ikään mennessä aurinkoa on tullut otettua riittävästi. Kentällä tutustuu kaikenmaalaisiin ihmisiin ja sielläkin saa väriä", Laitila selittää kiinnostustaan aktiivilomia kohtaan.

Kaksikko tietää, että ulkomaisilta viheriöiltä löytyy helposti kansainvälistä juttuseuraa, kun kaikki kentillä liikkuvat ihmiset ovat kiinnostuneet samasta asiasta. Parivaljakko on tutustunut vuosien varrella pelikavereihin, jotka ovat kotoisin ympäri Eurooppaa.

Rakkaus roihahti viheriöllä

Samaan lajiin hurahtanut pariskunta löysi toisensa - mistäpä muualtakaan kuin golfkentältä.

"Tutustuimme Vierumäellä golfkilpailuissa vuonna 1999. Olin aloittanut pelaamisen puolitoista vuotta aikaisemmin", Laitila muistelee.

Samoihin aikoihin Malinen veti Finnmatkojen golf-reissuja. Laitila lähti innolla mukaan matkoille.

"Golf on minulle elämäntapa ja nautin eniten onnistumisen elämyksistä. Golf-kenttä on minulle paikka, jossa voin rentoutua", Laitila selittää.

Kaksikon mukaan on harvinaista, että golffari pitää eniten treenaamisesta, eikä hyvien tulosten saamisesta. Laitila paljastaa, ettei hän koskaan edes merkitse tuloksiaan ylös. Malinen on samoilla linjoilla, sillä hänkin nauttii eniten lyöntien hiomisesta ja erikoislyöntien harjoittelemisesta.

"Tulos on seurausta suorituksesta. Jos ajattelee tulosta etukäteen, suoritus kärsii", Malinen huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat