Golf GTI:stä tarjolle tehokkaampi juhlamalli

Golf on jäänyt hieman jalkoihin GTI-luokan kilpakumppaneiden tehojen noustua. Asia korjataan Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävällä juhlamallilla.

GTI-luokan autojen tehot ovat nousseet hurjasti viime vuosina lähestyen 300 hevosvoiman rajaa. Luokan isänäkin pidettävä Golf GTI on jäänyt kärjestä jälkeen huipputehon jäädessä 230 hevosvoimaan. Volkswagen haluaa korjata tilanteen ja esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä alkuperäisen Golf GTI:n 40-vuotisjuhlan kunniaksi Golf GTI Clubsport -erikoisversion nykyisestä mallista. Malli jatkaa samalla perinnettä Golf GTI:n juhlavuosimalleista, joita ovat aikaisemmin olleet 25th, 30th, 35th ja 40th -mallit.

GTI Clubsportissa on tehoa 265 hevosvoimaa, mikä tekee autosta tehokkaimman koskaan valmistetun Golf GTI:n. Hetkellisesti teho nousee yliahtotoiminnon myötä jopa 290 hevosvoimaan. Näillä tehoilla auto ennättää parhaimmillaan satasen vauhtiin 5,9 sekunnissa, mikä on puoli sekuntia nykyistä mallia nopeammin.

Moottoriin tehtyjen muutosten lisäksi mallin erottaa ulkoisesti normaalista GTI:stä. Molemmat puskurit ovat saaneet uuden muodon, minkä lisäksi takaa löytyy uusi diffuusori sekä kattospoileri. Myös vanteet ovat juhlamallille omistetut ja ne ovat vakiona 19-tuumaiset.

Kuvat: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat