Gino Mäderin, 26, äiti lausui pojastaan pysäyttävät sanat – pian tämä ajoi kuolettavasti rotkoon

Kesäkuussa kuolleen kilpapyöräilijä Gino Mäderin äiti Sandra Mäder ehti sanoa dramaattiset sanat pojastaan juuri ennen tämän kohtalokasta onnettomuutta.

26-vuotias sveitsiläinen kilpapyöräilijä Gino Mäder ajoi kesäkuussa rotkoon Sveitsin ympäriajon viidennellä etapilla. Onnettomuus tapahtui kovavauhtisella laskuosuudella.

Bahrain Victorius -tallia edustanut Mäder lennätettiin onnettomuuden jälkeen läheiseen Churin sairaalaan, jossa hän kuoli vammoihinsa seuraavana aamuna. 

Mäderin äiti Sandra on puhunut nyt tragediasta ensimmäistä kertaa mediassa Südkurier-lehden haastattelussa.

"Putoaminen – ja kaikki voi olla ohi"

Sanda Mäder oli ollut poikansa onnettomuuden päivänä bisneslounaalla eikä päässyt seuraamaan Sveitsin ympäriajoa paikan päälle.

– Usko tai älä, olin hermostunut koko päivän. En tiedä, miksi. Sitten joku kysyi, osallistuisiko Gino Ranskan ympäriajoon. Vastasin, ettei sitä koskaan tiedä varmaksi. Putoaminen – ja kaikki voi olla ohi. Niin minä sanoin, Sandra Mäder kertoi.

Ajettuaan kotiinsa Mäder katsoi etappia televisiosta kotitöitä samalla tehden. Hän jo ajatteli poikansa päässeen etapin maaliin. 

– Sain sitten ensimmäisen tekstiviestin, jossa kysyttiin, miten Ginolla menee. 

Mäder oli yllättynyt. Hän pohti, että poika oli vähän kärjen takana eikä hänellä mennyt kovin huonosti. Hän lähti ulos.

Sandran ex-mies, Ginon isä, soitti pian. Hän pyysi Sandraa menemään välittömästi kotiinsa ja soittamaan sen jälkeen takaisin.

Pian uutisia Ginon onnettomuudesta alkoi tulvia. Ginon ystävään Meretiin yhteydessä olleet lääkärit halusivat Ginon perheen saapuvan sairaalaan niin pian kuin mahdollista. He eivät kuitenkaan antaneet Ginosta vielä lisätietoa.

– Minulle oli silloin selvää, että oli kyse vain siitä, sammutettaisiinko laitteet vai ei, Sandra Mäder kertasi.

"Pysyy sängyssä ikuisesti"

Sairaalaan päästyään ja lääkärit tavattuaan Sandra näki poikaansa. Hän näki tämän posken yläpuolella viillon, mutta ei juuri näkyvämpiä jälkiä.

Pian selvisi kuitenkin lohduton diagnoosi. Ginon päävammat olivat liian pahat eikä mitään ollut tehtävissä.

– Lääkäri sanoi minulle, että Gino ei voi enää koskaan sanoa "äiti", että hän pysyy sängyssä ikuisesti eikä pysty enää koskaan puhumaan tai kävelemään.

Onnettomuutta seuranneena aamuna Ginolle tehtiin testejä, joissa hänellä ei havaittu aivotoimintaa. Kello 11.24 hänet julistettiin kuolleeksi.

"Ketään ei voi syyttää"

Sandran mukaan hänen poikansa tragedia on lähentänyt hänen perhettään. Perhe on perustanut myös yhdistyksen kerätäkseen lahjoituksia asioihin, jotka olivat Ginolle tärkeitä.

Siihen, oltaisiinko kuolema voitu estää, Sandra Mäder vastaa ilman katkeruutta.

– Ketään ei voi syyttää. On ylämäkeä ja alamäkeä – se on osa pyöräilyä.

Lue myös:

    Uusimmat