Geronimo-alpakan lopettamista vastustivat Boris Johnsonin isä ja yli 140 000 muuta ihmistä – vetoomus ei tuottanut tulosta

Laillisen kiistan keskelle Iso-Britanniassa joutunut alpakka on lopetettu. Geronimo-niminen alpakka määrättiin lopetettavaksi Iso-Britanniassa sen jälkeen, kun alpakalla todettiin nautatuberkuloosi.

Päätöksen teki Iso-Britannian ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuasioiden ministeriö. Asiasta uutisoi BBC.

BBC:n mukaan alpakan tartunta varmistettiin kahdella positiivisella testillä. Alpakan omistaja Helen Macdonald kiistää tulosten pitävän paikkansa. Omistajan ja ministeriön väliset erimielisyydet nostivat alpakan otsikoihin. Tämän myötä alpakan lopettamispäätöstä vastustavat ihmiset tekivät alpakalle omia sosiaalisen median sivuja ja tilejä, ja yrittäneet tätä kautta estää lopettamista.

– Tämä hallitus inhottaa minua. Nämä ovat barbaarisia tekoja. Se on häpeällistä, omistaja kommentoi BBC:n mukaan.

Macdonaldin mukaan hän ei saanut ennakkovaroitusta alpakan lopettamisesta. Ministeriön työntekijät saapuivat Macdonaldin tilalle Wickwariin Bristolin lähelle tänään aamupäivällä. Alpakka siirrettiin farmilta pois trailerissa.

Tilalla oli ministeriön työntekijöiden ja poliisin lisäksi myös mielenosoittajia, jotka vastustivat alpakan lopettamista.

Macdolandin mukaan viranomaiset eivät suostuneet yhteistyöhön hyvässä hengessä.

– Itseasiassa he yksinkertaisesti vain suunnittelivat Geronimon murhaa koko ajan.

Alpakan tukijat leiriytyivät tilalle ja yrittivät estää viranomaisia lopettamasta eläintä. Osan nähtiin keskustelevan poliisin kanssa, kun eläin poistettiin tilalta.

Oikeustaistelu ei tuottanut tulosta

Macdonald taisteli Geronimon kohtalosta oikeudessa asti. Hän hävisi viimeisen käsittelyn elokuun puolessa välissä. Lopettamiseen annettiin reilut kaksi viikkoa aikaa.

Macdonald on eläinlääketieteeseen erikoistunut sairaanhoitaja. Hänen mukaansa alpakka olisi voinut elää ja olla avuksi nautatuberkuloosia koskevassa tutkimuksessa. Macdonald vaati eläimelle myös kolmatta testiä aiemman kahden lisäksi.

Yli 140 000 ihmistä ympäri maailmaa allekirjoitti pääministeri Boris Johnsonille osoitetun vetoomuksen Geronimon lopettamisen estämiseksi. Jopa pääministerin isä Stanley Johnson antoi tukensa Geronimon pelastamiselle.

Pääministerin kanslia on välittänyt myötätuntonsa Macdonaldille. Myös pääministerin tiedottaja on ottanut osaa omistajan suruun.

– On tietysti erittäin tuskallista, että joku menettää eläimen tuberkuloosiin, ja tämä on tilanne, jonka viljelijät joutuvat valitettavasti kohtaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat