Poliisi Derek Chauvin on syyllinen George Floydin kuolemaan

0:52
Ex-poliisi on syyllinen George Floydin kuolemaan – katso videolta, kuinka Derek Chauvin reagoi kuultuaan murhatuomiosta

Derek Chauvin todettiin syylliseksi kaikkiin syytekohtiin George Floydin kuolemasta.

Yhdysvaltain Minneapolisissa mustaihoisen George Floydin kuolemasta syytetyn entisen poliisin oikeudenkäynnin valamiehistö on tehnyt päätöksensä, kertoo oikeus. Derek Chauvin todettiin syylliseksi kaikkiin syytekohtiin.

Päätös kerrottiin puoliltaöin Suomen aikaa oikeudessa Minneapolisissa.

Tapauksen valamiehistö käytti päätöksen tekoon yhteensä noin kymmenen tuntia kahden päivän aikana. Oikeudenkäynti kokonaisuudessaan kesti vajaat neljä viikkoa.

Minneapolis on varautunut päätöksen julistamisen jälkeen mahdollisesti puhkeaviin levottomuuksiin. Kaupungin pääpoliisilaitos on sulkenut vastarakennetun erillisen porttinsa ja rakennusta suojaamaan on pystytetty betoniesteitä, kertoo CNN. Myös kaupungin liikekeskustan ikkunoista moni on laudoitettu umpeen.

Floyd kuoli viime vuoden toukokuussa, kun valkoinen poliisi Derek Chauvin painoi häntä polvella niskasta yli yhdeksän minuutin ajan. Häntä syytettiin muun muassa toisen ja kolmannen asteen murhista, jotka Suomessa vastaavat suunnilleen tappoa ja kuolemantuottamusta. Jos Chauvin tuomitaan toisen asteen murhasta, hän voi saada 40 vuoden tuomion.

Uutiskanava CNN:n mukaan Chauvinin tuomio julistetaan kahdeksan viikon päästä. Valamiehistön päätöksen julistamisen jälkeen Chauvin vietiin pois oikeussalista käsiraudoissa, kansainväliset mediat kertovat.

Päivitys kello 00.07: Juttua päivitetty päätöksen julistamisen jälkeen.
Juttua päivitetty 21.4. kello 5.21. Tuomio julistettaneen kahdeksan viikon päästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja