Game of Thrones -tähti paljastaa totuuden fantasiasarjan kohuttujen seksikohtausten takaa: "Eräänlaista kiihkeää sotkua"

13:01
Game of Thrones -fanit kokoontuvat Helsingissä vuonna 2019.

Gemma Whelan kertoo Game of Thronesin seksikohtausten ohjaamisessa olleen puutteita.

HBO:n tuottamassa hittisarja Game of Thronesissa on useita paljon puhuttaneita, intiimejä seksikohtauksia. Fantasiasarjassa Yara Greyjoyta näyttelevä Gemma Whelan kertoi hiljattain The Guardianille, että seksuaalissävytteiset kohtaukset kuvattiin sarjassa ilman läheisyyden koreografin apua.

– Heillä (ohjaajilla) oli tapana vain sanoa: "Kun huudamme ’action’, antakaa mennä!". Se saattoi olla eräänlaista kiihkeää sotkua, Whelan kuvaili haastattelussa.

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton verkkolehti Metelin mukaan läheisyyden koreografin tehtävänä on koreografioida ja koordinoida läheisyyttä esimerkiksi alaston- ja seksikohtauksissa. Metelin mukaan läheisyyden koreografi muun muassa varmistaa, että kosketukseen on suostumus ja koreografia pysyy ammattimaisena ja turvallisena.

Pestistä voidaan käyttää englannin kielessä termiä "intimacy director" tai "intimacy coordinator".

Whelan kertoi, että näyttelijöiden välillä oli aina vaisto käsitellä asiaa keskenään.

– Bordellissa oli kohtaus erään naisen kanssa, ja hän oli yllättynyt, että puhuimme yhdessä siitä, missä kamera olisi ja mihin hän olisi tyytyväinen, Whelan muisteli jatkaen, että ohjaaja saattoi antaa pieniä käskyjä, mutta muutoin hän kävi kohtauksia läpi lähinnä vastanäyttelijänsä kanssa.

Vuonna 2012 Game of Thronesissa nähtiin kohua aiheuttanut kohtaus, kun Whelanin näyttelemä Yara ja Alfie Allenin näyttelemä Theon ratsastivat hevosella Theonin käden ollessa Yaran housuissa. Yara ja Theon ovat fantasiasarjassa sisaruksia.

Whelan kertoi haastattelussa, että kohuttua ratsastuskohtausta kuvatessa hänen vastanäyttelijänään toiminut Allen varmisti useaan otteeseen hänellä olevan Whelanin suostumus.

– Läheisyyden ohjaajille (intimacy directors) se on koreografiaa. Sinä liikut tänne, minä liikun tänne, ja lupa ja suostumus annetaan ennen kuin aloitetaan. Se on askel oikeaan suuntaan, Whelan sanoo.

Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi esitettiin HBO:lla vuonna 2011. Huippusuosion saavuttaneen fantasiadraamasarjan kahdeksas ja viimeinen tuotantokausi julkaistiin keväällä 2019.

Lähteet: Entertainment Weekly, The Guardian, Meteli

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja