Skandaalifestivaali Fyre meni vuonna 2017 järkyttävällä tavalla pieleen – vankilatuomion saanut järjestäjä myy jälleen lippuja tapahtumaan

Aina ei voi mennä putkeen, ei edes joka kerta! – Listasimme pieleen menneet festarit 1:13
Katso videolta pieleen menneiden festareiden tunnelmia.

Surullisenkuuluisan Fyre-festivaalin liput ovat järjestäjä Billy McFarlandin mukaan jälleen myynnissä.

Surullisenkuuluisa Fyre-festivaali on saamassa jatkoa, uutisoi Entertainment Weekly. Festivaalin järjestäjä, vankilatuomion edellisen Fyre-festivaalin takia saanut Billy McFarland julkaisi sunnuntaina 20. elokuuta videon Youtubessa, jossa ilmoitti virallisesti Fyre-festivaalin tekevän paluun "vuoden 2024 lopulla". 

Videon mukaan festivaali järjestettäisiin jossain päin Karibiaa, mutta tarkkaa sijaintia saatika päivämääriä tai siellä esiintyviä artisteja ei julkistettu. Asiasta on uutisoinut myös muun muassa Rolling Stone.

Liput ovat kuitenkin tulleet myyntiin. Festivaalin nettisivuilla kerrotaan, että halvimmillaan lipun voi lunastaa itselleen 499 dollarin (noin 457 euron) hintaan, ja kalleimmillaan lipusta saa pulittaa jopa 7999 dollaria (noin 7332 euroa). 

Alla olevalla videolla Billy McFarlandin ilmoitus Fyre-festivaalin lipunmyynnistä.

Videollaan McFarland toteaa festivaalin jatko-osan suunnittelun saaneen alkunsa hänen vankilatuomionsa aikana. Tuolloin McFarlandilla oli aikaa kehitellä 50-sivuinen suunnitelma Fyre-festivaalin elvyttämiseksi. 

– Tämä on suuri päivä. On ollut mitä hulluin matka päästä tänne asti, McFarland sanailee videolla. 

McFarland kertoo myös tiimiytyneensä "maailman parhaiden kumppaneiden kanssa", jotka ovat miehen mukaan antaneet hänen "olla oma itsensä" sekä "toteuttaa Fyren visiota korkeimmalla mahdollisella tasolla". McFarlandin mukaan ennen varsinaista festivaalia olisi tarkoitus järjestää tapahtumia eri puolilla maailmaa. 

– Ystävät, tämä on teidän tilaisuutenne päästä mukaan. Tässä on kaikki, mitä olen tavoitellut. Nyt vittu mennään, McFarland toteaa videolla.

Youtubessa videota on katsottu artikkelin kirjoittamisen hetkellä noin 17 000 kertaa. Sen kommenttikenttä on suljettu.

Edellinen, vuonna 2017 järjestetty Fyre-festivaali oli aikoinaan kaikkea muuta, paitsi menestys. McFarland sai festivaalin järjestäjänä vankilatuomion sijoittajien huijaamisesta sekä petoksesta. McFarlandin lisäksi festivaalia oli operoimassa muun muassa räppäri Ja Rule

Bahamalla järjestettyä Fyre-festivaalia markkinoitiin tuolloin ylellisenä musiikkifestivaalina, jonka lipuista sai maksaa maltaita. Lipun ostaneille luvattiin tuolloin muun muassa luksusmajoitus, yksityisiä hiekkarantoja, huippukokkien valmistamaa ruokaa sekä musiikkielämyksiä. 

Todellisuus oli kuitenkin toinen. Jopa tuhansia dollareita lipuistaan maksaneet festarivieraat majoittuivat tavallisissa teltoissa patjoilla, jotka olivat kastuneet sateesta. Huippukokkien valmistama ruoka sen sijaan oli leipää juustoviipaleilla. Pahamaineisesta festivaalista on tehty muun muassa Netflix-dokumentti Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

McFarland vapautettiin vankilasta toukokuussa 2022. Sittemmin McFarland on suorittanut yhdyskuntaseuraamusta ja ollut valvotussa vapaudessa. 

Marraskuussa 2022 McFarland pyysi anteeksi tapahtunutta festivaalin sijoittajilta, työntekijöiltä sekä vierailta Good Morning America -ohjelmassa. McFarlandin asianajaja Jason Russo kertoi puolestaan viime vuonna, mukaan McFarland on kokoamassa tiimiä voidakseen organisoida ja suunnitella hankkeita, joiden avulla voisi saada kasaan korvaukset kaikille asianosaisille. McFarland on muun muassa kertonut suunnittelevansa festivaaliin perustuvaa Broadway-musikaalia.

Ja Rule, joka niin ikään on pyytänyt anteeksi osallisuuttaan festivaalin organisoimisessa, on kertonut aiemmin, ettei tule olemaan missään tekemisissä Fyre-festivaalin elvyttämisen kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat