Frida Karlsson raa’assa paikassa – Jari Isometsä huomauttaa syyllisestä: "Aiheutti tämän tilanteen"

Jari Isometsä kommentoi Frida Karlssonin tilannetta –"Sääntöjä pitäisi muuttaa" 4:01
Jari Isometsä kommentoi Frida Karlsson -vyyhtiä ja arvioi, miten Jessie Digginsin kaatuminen vaikuttaa Kerttu Niskasen Tour de Ski -mahdollisuuksiin.

Ruotsalainen hiihtotähti Frida Karlsson vihjaili lähtevänsä Tour de Skiltä kotiin saamansa aikarangaistuksen jälkeen. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä näkee sääntömuutoksen tarpeelliseksi.

Karlsson oli luomassa draamaa uudenvuodenpäivänä käydyssä Oberstdorfin perinteisen hiihtotavan sprintissä. Ruotsalainen rysäytti puolivälierässä päin Tour de Skin kokonaiskilpailua johtanutta Jessie Digginsiä, niin että yhdysvaltalainen kaatui.

Karlsson hylättiin, ja hän sai Tourille kolmen minuutin aikarangaistuksen maailmancup-kauden toisesta keltaisesta kortistaan. Aiemman varoituksen hän oli saanut marraskuun lopussa Rukan maailmancup-avausviikonlopun sprintissä.

Isometsä pitää Karlssonin tuoretta keltaista korttia Digginsin kaatamisesta "täysin ansaittuna".

– Mutta jos lähdetään ajattelemaan rangaistusta, kun hänellä oli yksi keltainen kortti alla, niin vaikuttaa, että tämä kortti pilasi nyt koko Tour de Skin ja maailmancupin kokonaistilanteen. Tällä kortilla oli aika pitkäkantoiset seuraukset, Isometsä sanoo.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey vahvisti jo aiemmin Expressenille, että kilpailunjohdolla on toisen keltaisen kortin tullessa kaksi mahdollisuutta: hylätä kilpailija kokonaan Tourilta tai antaa hänelle kolmen minuutin sakkorangaistus.

Isometsä sanoo suoraan, että hänen mielestään sääntöjä pitäisi muuttaa.

– Tour de Skille mennessä keltaiset kortit nollaantuisivat eikä yhdestä keltaisesta kortista joutuisi noin paljon kärsimään, asiantuntijan ehdotus kuuluu.

– Typerä sääntö, mutta tietysti Frida itse aiheutti tämän tilanteen, Isometsä yhtä lailla muistuttaa.

Kuuntele ylälaidan videolta, millaisena Isometsä pitää Tourin kokonaistilannetta Kerttu Niskasen kannalta, kun huomioi Digginsin putoamisen.

Lue myös:

    Uusimmat