Frida Karlsson teki kovan päätöksen – "Jos se olisi tärkeää, en olisi tehnyt niin"

Ruotsin maastohiihtotähti Frida Karlsson aikoo jättää ensi kaudella maailmancupin kisoja väliin ja keskittyä täysin MM-kisoihin.

Karlsson oli viime kaudella alle 23-vuotiaiden pisteissä ykkönen murskaavalla erolla ja kokonaiskisassa hän sijoittui 12:nneksi. Tällä kaudella keskittyminen on maailmancupin sijasta Planican MM-kisoissa ja Karlsson aikoo jättää kisoja väliin. Tulevaksi kaudeksi on voimassa sääntömuutos, jolla 50 parasta saa maailmancupin pisteitä. Aiemmin pisteitä jaettiin 30 parhaalle urheilijalle.

– Rehellisesti sanottuna en ole niin tarkkaan tutustunut uusiin sääntöihin, koska se ei ole tähtäimessäni tulevana talvena. Aion jättää kisoja väliin. Jos maailmancup olisi tärkeä, en olisi tehnyt niin. Näen, että kisat ovat yksi askel kohti MM-kisoja, Karlsson kertoi Aftonbladetille.

– Ensi vuosi on arvokisoista vapaa. Silloin täysi keskittyminen on maailmancupissa. Mutta nyt on MM-kisat, jotka kutkuttavat vatsassa. Pidän siitä, että on sellainen tähtäin, Karlsson totesi.

Karlsson haluaa hiihtää kaikilla MM-kisojen matkoilla paitsi sprintissä. Viikon päästä 23 vuotta täyttävä Karlsson ei ole vielä tehnyt kisasuunnitelmaa, mutta aikoo kuitenkin hiihtää Tour de Skillä vuodenvaihteessa.

– Olen edelleen erittäin innostunut siitä. Mielestäni se on aika hyvin ajoitettu. Sen jälkeen saa harjoitusjakson, Karlsson summasi.

Karlsson ja toinen Ruotsin huippuhiihtäjä Maja Dahlqvist päättivät harjoitella maajoukkueen ulkopuolella. Karlssonin mielestä maajoukkueen leireillä toiminta voi olla rajoitettua.

– Nyt minulla on aikaa tehdä muitakin asioita, Karlsson sanoi.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat