Frida Karlsson joutui poliisikuulusteluun – "He halusivat minun kuvailevan kaiken yksityiskohtaisesti"

Ruotsin hiihtotähti Frida Karlsson paljasti Expressenin haastattelussa, että hän joutui poliisikuulusteluun kesken viime kevään Planican MM-kisojen valmistavan leirin. Taustalla oli autokolari, jossa hän oli ollut osallisena ennen MM-kisoja.

Karlsson kertoi joutuneensa autokolariin vasta reilua kuukautta MM-kisojen jälkeen. Vain paria viikkoa ennen Planican kisoja sattunut onnettomuus olisi voinut päättää ruotsalaisen uran. Ruotsalainen oli ollut matkalla harjoituksiin Östersundiin, kun kolari tapahtui.

– Selvisin siitä helpolla. Autot romuttuivat täysin. Se oli vaarallinen risteys. Menimme mielestäni molemmat siihen varomattomasti. Ensimmäinen asia, jonka sanoin oli, että en ole menossa mihinkään sairaalaan, minä menen harjoittelemaan. Olin kuitenkin shokissa, Karlsson sanoi

Ruotsalainen ei kuitenkaan päässyt harjoittelemaan sinä päivänä. Karlsson soitti fysioterapeutilleen Marcus Bystedtille, joka tuli paikalle auttamaan häntä. Karlsson kertoi, että hänellä oli pitkään ongelmia niskan vasemmalla puolella.

– Se rasittui helposti. Uskon, että se oli jonkinlainen piiskaniskuvamma. Sitä oli pitkään shokissa sen jälkeen. Se on korkealla karmeimpien kokemuksieni listalla. Olin pitkään hysteerinen sen jälkeen ja pelästyi helposti. Onneksi kaikki meni hyvin toisen kuskin kohdalla, Karlsson totesi.

Auto-onnettomuuden tarina sai myöhemmin jatkoa. Karlsson paljasti nyt, että hän joutui poikkeukselliseen kokemukseen maajoukkueen viimeisellä valmistavalla MM-leirillä Italian Toblachissa. Karlsson oli lähdössä luistelupätkälle, kun hänen puhelimensa alkoi soida. Se soi useamman kerran.

– En välittänyt siitä, mutta sitten huomasin kellostani, että olin saanut viestin poliisilta. Siinä luki, että minun täytyy vastata heti, että kyse on poliisikuulustelusta. Mietin vain, että mitä? Olen MM-kisojen valmistavalla leirillä ja taistelen joka päivä pitääkseni stressitason alhaisena. Sitten tapahtuu näin, Karlsson kertoi.

– Kiersin rinkiä ja luistelin tunnin ajan. Samalla olin mukana poliisikuulustelussa. Halusin vain lopettaa sen keskustelun, mutta poliisi halusi minun kuvailevan kaiken yksityiskohtaisesti. Sitten sanoin, että minun piti lähteä harjoituksiin, olin stressaantunut, enkä pystynyt keskittymään ja otin vastuun kontolleni. Antakaa minulle sakkoa. Halusin vain lopettaa puhelun, Karlsson jatkoi.

Karlsson tuomittiin sakkoihin, minkä lisäksi onnettomuudella on ollut muitakin vaikutuksia.

– Ajan paljon paremmin nyt. Enkä ole ottanut sitä reittiä stadionille enää ollenkaan, Karlsson päätti.

23-vuotias tähtihiihtäjä täydensi mitalikaappiaan Planican MM-kisoissa neljällä mitalilla. Karlsson voitti Ruotsille viestipronssia, 30 kilometrin pronssia, 15 kilometrin yhdistelmäkisan hopeaa ja 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan hopeaa. Karlsson on lyhyellä urallaan kerännyt jo 11 arvokisamitalia. 

Lue myös:

    Uusimmat