Frida Karlsson marssi valmentajansa puheille hämmentävän ehdotuksen kanssa – "Olin täysin tosissani"

Frida Karlssonin lyyhistyminen loppunousun jälkeen säikäytti - Jari Isometsä:"Normaalia toimintaa kestävyysurheilussa" 2:57
Yksi maastohiihtokauden suurimmista puheenaiheista oli Frida Karlssonin lyyhistyminen Tour-loppunousun jälkeen – Jari Isometsä: "Normaalia toimintaa kestävyysurheilussa."

Ruotsalainen huippuhiihtäjä Frida Karlsson paljastaa, että hän harkitsi jopa koko kilpailukauden 2023-2024 väliin jättämistä. 

Tuleva sesonki on arvokisojen kannalta välivuosi, mutta maailmancup ja Tour de Ski tarjoavat menestysmahdollisuuksia lajin huipuille. Karlsson, 23, paljastaakin harkinneensa panostavansa täysin harjoitteluun ja palaavansa kisoihin syyskaudella 2024. 

– Tämän kauden jälkeen tulee kolme peräkkäistä arvokisavuotta. Haluan olla noina vuosina urani huippukunnossa, Karlsson kertoo Expressenille

– Sain siis ajatuksen: mitä jos vain harjoittelisin koko tulevan talven? Tällaisen ehdotuksen tein Perille (valmentaja Nilsson).

– Olin täysin tosissani. Sanoin Perille, etten kilpailisi lainkaan. 

Lopulta kaksikko löysi keskitien kahden ääripään väliltä. Karlsson tähtää muun muassa Tour de Skille, mutta aikoo jättää kilpailuja myös väliin.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ruotsalainen on kiitollinen siitä, että valmentaja Nilsson sai hänet muuttamaan mieltään. 

– Olisin todennäköisesti musertunut henkisesti. Maannut kotona ja irvistellyt, 23-vuotias huippuhiihtäjä summaa.

Karlsson on saavuttanut uransa neljissä aikuisten arvokisoissa peräti 11 mitalia.  

Lue myös:

    Uusimmat