Frida Karlsson avautui kirouksestaan

Ruotsin tähtihiihtäjä Frida Karlsson on jo ehtinyt kerätä urallaan kymmenen MM-mitalia ja yhden olympiamitalin. Kotimaan mestaruuskisoissa meno on kuitenkin ollut tahmeaa ja matkaan on mahtunut runsaasti epäonnea.

Karlssonin matkaan Ruotsin mestaruuskisoissa on mahtunut jos monenlaista sattumaa ja sairautta. Vuonna 2016 Karlsson oli ilmoittautunut mukaan, mutta ei koskaan lähtenyt ladulle. Kolmea vuotta myöhemmin jätti väliin 30 kilometrin kisan vatsakipujen takia. Vuonna 2021 sama kilpailu jäi jalkavaivojen takia väliin.

Seuraavana vuonna oli luvassa ensimmäinen Ruotsin mestaruus, mutta Karlsson joutui lähtemään kotiin kolmen kilpailun jälkeen koronaviruksen takia. Tänä vuonna mitali jäi saavuttamatta ja kotimatka alkoi kahden kisan jälkeen.

– Tunsin jo aamulla, että jokin ei ollut kunnossa. Hiihdin kympin kisan silti. MInulle nousi kuume tuntia myöhemmin. Kuumetta oli kolmisen päivää, mutta oloni ei ollut niin sairas. Se ei ollut heti "miesflunssa". Kuumeeni oli silti korkea, aina 39 asteeseen asti, joten olin varmaankin melko kipeä, Karlsson summasi Expressenille.

– Ylläni on kirous. Sairastun aina Ruotsin mestaruuskisoissa. Se alkoi jo juniorina, kun sain vatsapöpön ja muuta, Karlsson totesi.

Karlsson ei mielestään ole kertaakaan pystynyt kilpailemaan kokonaisia mestaruuskilpailuja. 

– Joka vuosi ajattelen, että nyt aion tehdä Sollefteån (Karlssonin kotikaupunki) iloiseksi ja tuoda seuralle mestaruuden. Näin ei kuitenkaan käy koskaan, Karlsson sanoi.

24-vuotias Karlsson ylsi tällä kaudella maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Hän voitti kolme kilpailua ja oli palkintokorokkeella yhteensä kahdeksan kertaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat