Frendit-sarjan luoja huolestui Matthew Perrystä vuonna 2021 – tilanne oli kääntynyt päälaelleen vain viikkoja ennen näyttelijän kuolemaa

Frendeistä tuttu näyttelijä Matthew Perry on kuollut 54-vuotiaana – löytyi lähteiden mukaan porealtaasta 1:35
Näin Matthew Perryn kuolemasta uutisoitiin sunnuntaina 29. lokakuuta

Frendit-sarjan luoja Marta Kauffman  muistelee edesmenneen Matthew Perryn viimeisiä vuosia.

Frendit-tähti Matthew Perry, 54, löydettiin kuolleena kotinsa porealtaasta Los Angelesissa 28. lokakuuta. Frendit-sarjan luoja Marta Kauffman kertoi taannoin amerikkalaisen Today -tv-ohjelman haastattelussa Perryn olemuksen herättäneen hänessä huolta näyttelijän esiintyessä HBO Maxin Friends: The Reunion -erikoisohjelmassa vuonna 2021.

Friends: The Reunion -erikoisohjelmassa Frendit-sarjan näyttelijät Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc ja Matthew Perry kokoontuivat paikkaan, josta kaikki alkoi ja tunnelmoivat vuonna 1994 alkunsa saanutta Frendit-sarjaa.

– Kyllä, olin huolissani hänestä. Tietäen, mitä kaikkea hän oli käynyt läpi, ja joka kerta, kun hän joutui leikkaukseen, hänelle annettiin opioideja kipuun, ja kierre alkoi jälleen alusta, Frendit-sarjan luoja Marta Kauffman sanoi Today-haastattelussa viitaten Matthew Perryn vointiin Friends: The Reunion -erikoisohjelman kuvauksissa.

– Eli kyllä, olin huolissani siitä, missä vaiheessa kiertoa hän sillä hetkellä oli, hän jatkoi.

Independentin mukaan Perrylle oltiin suoritettu kiireellinen hammasleikkaus vain päiviä ennen erikoisohjelman kuvauksia, jonka vuoksi hänen puheensa sammalti. Näyttelijä kommentoi sammaltanutta puhettaan tv-toimittaja Diane Sawyerin haastattelussa viime vuonna.

– Kuulosti siltä, että ääneni olisi poissa, Perry sanoi Sawyerille ja lisäsi, ettei kuitenkaan voinut jäädä pois Frendit-erikoisohjelman kuvauksista.

Perry on puhunut avoimesti kamppailustaan päihde- ja terveysongelmien kanssa ja kertonut olleensa addiktoitunut alkoholiin ja kipulääkkeisiin. Omaelämäkerrassaan Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu Perry kirjoitti käyttäneensä miljoonia dollareita erilaisiin vieroitushoitoihin. Vuonna 2018 näyttelijän paksusuoli puhkesi, ja hän oli useita kuukausia sairaalassa.

Frendit-luoja Marta Kauffmanin mukaan Perry vaikutti kuitenkin olleen hyvässä jamassa vain viikkoja ennen kuolemaansa.

– Hän oli iloinen ja pirteä. Häntä ei näyttänyt painavan mikään. Hän oli todella hyvässä paikassa, minkä vuoksi tämä tuntuukin niin epäreilulta, hän kertoi Today-haastattelussa.

– Hän vaikutti voivan paremmin kuin olin nähnyt vähään aikaan. Olin niin innoissani nähdessäni sen. Hän oli henkisesti hyvässä paikassa, hän näytti hyvältä, hän lopetti tupakoinnin, hän jatkoi.

Kauffmanin mukaan Perry oli tuolloin raitis. 

Perryn kuolinsyytä tutkitaan parhaillaan. CNN:n mukaan Perryn kuolinsyyn selvittäminen vaatii lisätutkimuksia. Los Angelesin kuolemansyyntutkijan ohjeiden mukaan tapauksissa, joissa kuolinsyytä ei voida määrittää ruumiinavaushetkellä, kuolinsyytodistusta lykätään siihen asti, kunnes lisätutkimukset on saatu päätökseen.

CNN:n mukaan ruumiinavaus on siis suoritettu, mutta tutkijat odottavat toksikologisten raporttien tuloksia selvittääkseen Perryn kuolinsyyn. Tällaisten raporttien valmistuminen voi kestää viikkoja.

TMZ kertoo, että alustavien testien mukaan Perryn kuolema ei johtunut ainakaan fentanyylin tai metamfetamiinin yliannostuksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat