Frederikin hätä lennolla: Minua luultiin terroristiksi

Laulaja koki Las Palmasissa elämänsä yllätyksen, kun poliisit epäilivät tätä pommiuhkaajaksi.

– Ensimmäistä kertaa julkisuudesta oli todella hyötyä, säikähtänyt Frederik kommentoi Las Palmasin lentokentällä tänä aamuna sattunutta välikohtausta.

Laulaja oli Norwegianin koneeseen jonottaessaan jutellut tuntemattomalle miehelle, joka oli vaikuttanut päihtyneeltä. Mies oli udellut ystävälliseen sävyyn Frederikiltä mitä tämä teki Kanarialla.

Miehet olivat kävelleet yhdessä kohti koneen oviaukkoa. Stuertin kohdalla vieras mies oli ilmoittanut, että hänellä oli pommi mukanaan.

– Olimme jo ehtineet istuutua paikoillemme, kun poliisit ilmestyivät koneeseen. He panivat pommiuhan antaneen miehen rautoihin johdattaen hänet ulos koneesta, Frederik kertoo.

Myös Frederik poistettiin koneesta, sillä espanjalaispoliisit luulivat hänen olevan pommiuhan antaneen miehen kaveri.

Koneessa olleet valveutuneet suomalaisturistit kuitenkin vakuuttivat poliisit siitä, että Frederik on tunnettu suomalainen laulaja, eikä hänellä ole mitään tekemistä pommimiehen kanssa. Matkustajat painottivat nähneensä, että Frederik oli vain kohteliaasti jutellut miehen kanssa tämän kysellessä laulajan kuulumisia.

– Kiitos turistien, poliisit jättivät minut rauhaan anteeksipyyntöjen kera, Frederik toteaa huojentuneena.

Miehen antama pommiuhan vuoksi kaikki matkustajat ja matkatavarat poistettiin koneesta. Matkatavarat tutkittiin, jonka jälkeen kone pääsi lähtemään kohti Suomea. Helsinki-Vantaalle lento saapui pari tuntia aikataulusta myöhässä.

Kike Elomaaksi ja David Hasselhoffiksi on usein sekoitettu, mutta ei koskaan aiemmin terroristiksi, Frederik naurahtaa kommellukselle.

(MTV3 - TANJA KORPELA)

Lue myös:

    Uusimmat