Frederik avautuu 45 vuotta jatkuneista univaikeuksista IS:lle – helpotusta lääkkeistä ja viinasta

Laulajakonkari on syönyt unilääkkeitä yli 30 vuoden ajan.

Laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 71, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa kärsineensä 45 vuotta uniongelmista – yhtä kauan kuin hänen artistiuransa on kestänyt.

Frederik toteaa artikkelissa univaikeuksien olevan esiintyvien taiteilijoiden ammattitauti.

– Kukaan ei uskalla siitä kauheasti puhua. Mutta kyllä se on yhtä helvettiä kun tulet yhdeksältä aamulla himaan jo pari yötä valvoneena. Nukkumaan mennessä huomaat olevasi ihan umpiväsynyt, mutta et silti saa unta, kun käyt edelleen niin kierroksilla. Seuraavana päivänä sitten hikoilet ja olo on sellainen kuin olisi kaamea krapula, laulaja sanoo.

Iskelmälavojen konkari sanoo, että jaksaminen on välillä koetuksella ja että tämäkin kesä on mennyt "kera mustien silmänalusten". Hän sanoo syöneensä lääkärin määräämiä unilääkkeitä jo yli 30 vuoden ajan ja että aiemmin lääkityksenä keikan jälkeiseen euforiaan toimi pullollinen Koskenkorvaa.

– Kun kello on viisi aamulla ja makaat silmät auki jossain helvetin matkustajakodissa. Kyllä siinä äkkiä menee meikkipussille ja kaivaa esiin sen saatanan nukahtamislääkkeen. Pahinta on, että siitä tulee helvetin helposti tapa. Et edes uskalla mennä nukkumaan ilman, että heität ensin napin huuleen.

– Mulla alkoi olla niin hirveitä kankkusia, että en toivoisi niitä edes pahimmalle murhamiehelle. Oli niin hirveä olo, etten uskaltanut mennä edes ulos omasta kämpästäni, kolme vuotta sitten väkevät kokonaan jättänyt laulaja sanoo artikkelissa.

Frederik kiersi kesällä Suomea 20 keikan verran yhdessä Dannyn, 73, ja Tapani Kansan, 67, kanssa.

– Tämähän on ihan loistava idea! Festaritkin ovat tajunneet, että paikalle pitäisi saada myös vanhempaa yleisöä. Ei kaikki voi olla räppäreitä tai poppareita, Frederik hehkutti toukokuussa MTV:n haastattelussa.

– Minun fanit vaan nuorentuvat koko ajan! Netin valta on myös suuri, videoitani katsotaan Youtubessa tuhansia kertoja, iskelmäkonkari totesi.

Katso alla iskelmäkonkarikolmikon haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan!

Finnhittien kuninkaat Danny, Frederik ja Tapani Kansa yhdessä kiertueelle 8:23

Lue myös:

    Uusimmat