Frankfurtin autonäyttely: Top 5 sportit

Teknavi listasi Frankfurtin autonäyttelyn viisi parasta urheilullista autoa.

1. Ferrari 488 Spider (pääkuvassa)
Ferrari on Ferrari, vaikka siitä katon poistaisi. Maranellon ensimmäinen kovakattoinen keskimoottorinen avoauto ei ole klassisella tavalla kaunis, mutta se henkii nykyaikaa aerodynaamisella muotoilullaan ja ahdetulla V8-moottorillaan. Merkin vetovoimasta kertoo myös jatkuva tungos osaston edessä. (Katso tästä video avo-Ferrarista)

2. Porsche 911 Carrera S
Tuplaturbokuutosbokserin myötä Porschella alkoi uusi 911-aikakausi. Vanhan perään kannattaa itkeä yhtä vähän kuin vuonna 1997, kun Porsche siirtyi 996:n myötä ilmajäähdytyksestä vesijäähdytykseen. Klassikot ovat klassikoita, mutta nykyaika vaatii kehittymistä. Ja Porschen insinöörit ovat tehneet turbojen kanssa todella upeaa työtä. Auto kuulostaa upealta ja kulkee kuin paholainen. (Lue tästä artikkeli Teknavin 911 Carrera S -koeajokemuksista)

3. Audi R8
Saksassa ensi kertaa esillä ollut V10-moottorinen R8 on nyt sellainen kuin Audin urheiluauton pitääkin olla: moderni, kliininen, tekninen – ja täynnä rationaalista saksalaisuutta. Siksi se saa omalla tavallaan saman tekniikan jakavan Lamborghini Huracanin hieman huonoon valoon, etenkin plussaversiona, jossa on samat 610 heppaa kuin Lambossa.

4. Alfa Romeo Giulia
Uusi Giulia ei ole varsinaisesti urheiluauto, mutta 510 hevosvoimaisella ja Alfan omasta moottoripenkistä lähteneellä kuutoskoneellaan sekä 3,9 sekunnissa satasen vauhtiin kiihtyvänä se kuuluu ehdottomasti sporttien joukkoon. Auto on kaunis, kuten niin moni Alfa. Tunnepuoli on kunnossa, mutta miten on kaiken kaiken muun laita? Palaamme asiaan, kunhan pääsemme auton rattiin myöhemmin. (Lue tästä lisää Giuliasta)

5. Lamborghini Huracan Spyder
Lambo nousee urheiluautojen Top 5:een itse asiassa vain sen takia, ettei Frankussa ollut kovin paljon uusia urheiluautoja. Auto on teknisesti hieno, ja sen V10-moottori kuulostaa jumalaiselta, mutta… Se jokin puuttuu. Lamborghini tarvitsisi kipeästi jotain uutta: uuden muotokielen, uutta teknologiaa; jotain, jolla se muuttuisi taas astetta haluttavammaksi. Nyt kaikki on jo nähty.

Lue myös:

    Uusimmat