Formulasirkus: Miten F1-toimittaja Mervi Kallio pärjää Red Bull Air Race -koneen kyydissä?

Uuden mantereen kisakiertue starttaa viikonloppuna Yhdysvalloissa. Vaikka suomalaisten maailmanmestaruushaaveet ovatkin jo tämän kauden osalta kutakuinkin haudattu, taistelu osakilpailuvoitoista ja korkeammista sijoituksista jatkuu.

MAINOS

USA:n F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55
Lauantai: Harjoitukset klo 18.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 20.35!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Sitä ennen on kuitenkin Formulasirkuksen vuoro.

Rakettitiedettä kerrakseen

Viikon Formulasirkuksessa tutustumme Austinin radan lisäksi myös Maan ulkopuoliseen elämään vierailemalla Space Center Houstonissa sekä Nasan Johnson Space Centerissä. Avaruuskeskuksissa varikkotoimittaja Mervi Kalliolle esitellään esimerkiksi Marsista Maahan kuljetettua kiveä sekä museokohteita legendaariselta Apollo 11 –avaruuslennolta. Apollo 11 oli ensimmäinen Kuuhun laskeutunut miehitetty missio.

Lennokkaita kokemuksia on tarjolla myös ilmakehän turvallisemmalla puolella kauden viimeisessä Red Bull Air Race –kilpailussa. Mervin matka Teksasiin kulkee siis Indianapoliksen kautta, jossa Mervi kipuaa oikean kisakoneen kyytiin.

Formuloita monella tapaa

Suomalaisten tilanne ei ole helppo Yhdysvaltoihin lähdettäessä, mutta ei aivan toivotonkaan. Ferrarin Kimi Räikkösellä tuskin on asiaa MM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon, mutta taistelu neljännestä sijasta jatkuu. Kolmannelta sijalta löytyvällä Valtteri Bottaksella taas on hyvät mahdollisuudet viedä Mercedes kaksoisvoittoon kirimällä kiinni vaatimattomassa kolmentoista pisteen johtoasemassa majaileva Ferrarin Sebastian Vettel.

Yhdysvalloissa ei ajeta vain Austinin F1-radalla, vaan myös virtuaalimaailmassa – ja kyseessä ei ole mikään pikkulasten PC-peli. ”F1™ 2017” –pelin nopeimmat PlayStation-kuskit kutsuttiin kilpailemaan oikeilla F1-simulaattoreilla, joihin myös Mervi pääsee tutustumaan viikon jaksossa.

Austinilaista elämää

Teksas on perinteinen amerikkalainen osavaltio, jossa on ajettu formula ykkösiä jo vuodesta 2012. Kauden neljänneksi viimeisin kisa muistetaan esimerkiksi kaudelta 2015, jolloin Lewis Hamilton varmisti maailmanmestaruutensa juurikin Austinissa. Formuloiden ulkopuolella Yhdysvaltojen toiseksi isoin osavaltio Teksas tunnetaan esimerkiksi meksikolaisvaikutteisesta maalaiskulttuurista, menestystä niittäneistä urheilujoukkueista sekä aurinkoisesta ja trooppisille myrskyille suotuisasta ilmastosta.

Joka kisaviikko Formulasirkus raapaisee pintaa syvemmälle ja vie katsojat F1-maailman sydämeen. Luvassa tähtikuskien haastatteluja, asiantuntijoiden analyyseja sekä isäntäkaupunkeihin tutustumista.

Viikon Formulasirkus katsottavissa nyt myös Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat