Formulasirkus: F1 palaa Paul Ricardin radalle lähes 30 vuoden tauon jälkeen – mutta kuka Paul Ricard itseasiassa oli?

Paul Ricardin radalla ei ole ajettu formula ykkösiä lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Tämä tarkoittaa, että yksikään nykypäivän kuskeista ei ole kisannut kyseisellä radalla Formula 1 -uransa aikana. Viikonloppuna annetut näytöt tulevat siis asettamaan uudet standardit Ranskan osakilpailulle monellakin mittapuulla.

Tällä viikolla Formulasirkus tutustuu jo poismenneeseen tislaamonomistajaan Paul Ricardiin. Anteliaan liikemiehen maineesta nauttinut Ricard tunnetaan nykyään lähinnä Pernod-juoman kehittäjänä ja Le Castelletin F1-radan pääsponsorina, mutta Etelä-Ranskassa hänen muistoon voi törmätä myös muissa yhteyksissä.

Lisäksi jaksossa nähdään kohokohdat Renault’n maaliskuisesta näytösajosta Nizzan rantabulevardilla sekä kuullaan moninkertaisen maailmanmestarin, Alain Prostin, kommentit Ranskan GP:n paluusta kisakalenteriin.  

Nastolalaiskuski suurennuslasin alla

Viikon Formulasirkuksessa tavataan runsaasti suomalaiskuskeja. Haastatteluissa nähdään Ferrari-kuski Kimi Räikkösen ja Mercedeksen Valtteri Bottaksen lisäksi myös pikkuluokkien suomalaisedustus, GP3-kuskit Niko Kari ja Simo Laaksonen.

Bottas joutuu tällä kertaa hiillostuksen kohteeksi myös ohjelman Racebook-osiossa. Lisäksi jaksossa selviää, miten Bottas pärjäsi ilmavoimien 100-vuotislentonäytöksessä, jossa nastolalaiskuski eteni aina Hawk-hävittäjän ohjaamoon asti.

Yli 30 vuotta formuloita: MTV ja F1 pitkään jatkosopimukseen

Kuluneella viikolla MTV julkaisi tiedon kolmivuotisesta jatkosopimuksesta F1:n kanssa. Tämän kunniaksi myös Formulasirkuksessa kerrataan MTV:n kohokohtia tämän legendaarisen moottoriurheilulajin parissa. Mukaan mahtuu niin suomalaisonnistumisia kuin musertavia pettymyksiäkin, unohtamatta varikolla nähtyjä draamanhetkiä sekä kuluneiden vuosikymmenten hurjimpia kolareita.

Formulasirkus löytyy nyt myös Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat