Ford lanseeraa uuden katumaasturin Eurooppaan

Ford on vahvistanut tuovansa ensi vuonna Euroopan markkinoille uuden Edge-katumaasturin täydentämään kasvavaa katumaasturisegmenttiä. Yhdysvalloissa mallin ensimmäinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2007 ja myös toinen sukupolvi esitellään ensimmäisenä Pohjois-Amerikassa.

Edge laajentaa Fordin katumaasturivalikoimaa Suomeen ensi vuonna tulevan pienen EcoSportin ja keskikokoisen Kugan yläpuolelle. Edgen myötä esitellään Euroopassa Fordin mallistossa myös ennennäkemätöntä tekniikkaa, sillä katumaasturimalliston lippulaivassa tullaan kokemaan Fordin aktiivinen meluun nähden vastakkaisia ääniaaltoja tuottava äänenvaimennusjärjestelmä. Muita mainitsemisen arvoisia varusteita ovat mukautuva vakionopeudensäädin, älykäs nelivetojärjestelmä, keulaan asennettu 180 astetta kattava kamerajärjestelmä sekä ajotilanteeseen mukautuva ohjausjärjestelmä.

Euroopassa Edgen keulalta löytyy 2-litrainen Duratorq TDCi –dieselmoottori, josta tulee tarjolle kaksi tehoversiota. 180 hevosvoimaisen ja 400 Nm vääntävän moottorin yhteydessä on 6-portainen manuaalivaihteisto, kun 210 hevosvoimaisessa ja 450 Nm vääntävässä versiossa moottorin jatkeena löytyy 6-portainen automaatti.

Edge esitellään Euroopassa ensi vuoden alkupuolella Pohjois-Amerikan ensiesittelyn jälkeen.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:

    Uusimmat