Fiat-kiho varmana: Öljynhinta pysyy edullisena – panostamme maastureihin ja kuorma-autoihin

Fiat Chryslerin toimitusjohtaja ja Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne on varma siitä, että öljyn hinta ei ole nousemassa.

Bloombergin toimittaja Chris Bryant raportoi Fiatin tilaisuudesta, jossa yhtiö esitteli tulevaa, vuoteen 2018 ulottuvaa strategiaansa ja vakuutteli öljyn hinnan pysyvän edullisena jatkossakin.

Marchionne lupailee, että lisäämällä kuorma-autojen ja kaupunkimaastureiden myyntiä yhtiö pystyy vähentämään velkaansa tulevina vuosina.

Yleinen mielipide tulevaisuuden autoilusta on se, että sähköautot yleistyvät ja autojen päästöjen sääntelyä tiukennetaan.

Näin ei käy, jos Marchionnea on uskominen. Hän uskoo, että yhdysvaltalaisautoilijat ostavat jatkossakin kaupunkimaastureita ja kuorma-autoja, joten juurikaan mitään muuta ei kannata valmistaa.

Yhdysvaltojen markkinoilla yli kolme neljäsosaa Fiatin automyynnistä on kevytkuorma-autoja. Nyt Fiat aikoo myös uudistaa tehtaitaan niin, että se voisi valmistaa entistäkin enemmän maastoautoja ja avopakettiautoja.

Marchionnen näkemykset ovat puhuttaneet ja niitä on kritisoitu, koska vaikka yhdysvaltalaiset valitsevatkin tällä hetkellä suuria avolava-autoja pienten autojen sijasta, öljyn hinta ei ole riippuvainen hänestä. Yllätyksien mahdollisuus on aina olemassa ja lisäksi ympäristöpäästöjen rajoitukset saattavat aiheuttaa huolenaihetta yhtiölle.

Lähde: Bloomberg

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja