Flow'hun saapuva yhtye erotti seksuaalisesta häirinnästä epäillyn jäsenensä: "Meille valehdeltiin ja olemme pahoillamme"

Flow antaa makua miesten muodista 1:54

Yhdysvaltalainen hiphop-yhtye Brockhampton on erottanut seksuaalisesta häirinnästä syytetyn jäsenensä Ameer Vannin yhtyeestä.

VIDEO: Flow antaa makua miesten muodista

Aiemmin toukokuussa useat naiset syyttivät yhdysvaltalaisen Brockhampton-yhtyeen jäsentä Ameer Vannia seksuaalisesta häirinnästä. Sunnuntaina 27. toukokuuta yhtye tiedotti erottaneensa Vannin riveistään. Yhtyeen on määrä saapua Flow-festivaaleille Helsinkiin elokuussa.

– Ameer ei ole enää Brockhamptonissa. Haluamme vilpittömästi pyytää anteeksi uhreilta, joihin Ameerin teot ovat vaikuttaneet. Meille valehdeltiin ja olemme pahoillamme, ettemme korottaneet ääntämme aiemmin, yhtyeen Twitterissä julkaistussa tiedotteessa kerrotaan. 

Tiedotteen mukaan yhtye on perunut loput Yhdysvaltojen kiertueestaan kootakseen rivinsä uudestaan. Vann on yksi vuonna 2015 perustetun Brockhamptonin alkuperäisjäsenistä. Tällä hetkellä yhtyeessä on 13 jäsentä. Yhtye julkaisi vuonna 2017 kolmen albumin trilogian, jonka jokaisessa kannessa Vann poseeraa.

Brockhampton esiintyi viikonloppuna bostonilaisella festivaalilla ilman Vannia. Yhtyeen jäsenten nähtiin seisovan hiljaa lavalla osioiden aikana, jolloin Vannin olisi ollut tarkoitus olla äänessä. 

 

12. toukokuuta laulaja-lauluntekijä Rhett Rowan, joka kertomansa mukaan on ollut aiemmin parisuhteessa Vannin kanssa, kutsui räppäriä manipuloijaksi sekä henkiseksi pahoinpitelijäksi. Myöhemmin Rowan väitti Vannin harrastaneen seksiä alaikäisen kanssa ja pahoinpidelleen naisia. Useat muut naiset ovat yhtyneet Rowanin näkemyksiin asiasta.   

Syytösten jälkeen Vann vastasi asiaan omalla Twitter-tilillään. 

– Vastauksena väitteisiin tunteiden manipuloimisesta sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä: vaikka käytökseni on ollu itsekästä, lapsellista, tylyä, en ole koskaan rikollisesti vahingoittanut ketään tai ollut epäkunnioittava heidän rajojaan kohtaan. En ole koskaan ollut suhteessa alaikäisen kanssa tai pakottanut ketään mihinkään.

Brockhamptonin jäsen Kevin Abstract kertoi syytösten jälkeen, että yhtye harkitsee uuden albuminsa julkaisun lykkäämistä. Puppy-levyn oli tarkoitus ilmestyä kesäkuussa. 

Lähde: Pitchfork

Lue myös:

    Uusimmat