Flow-festivaalin kahakasta ei toistaiseksi rikosilmoitusta – Mauer sai sakon järjestystä ylläpitävän vastustamisesta

Flow-festivaalin viikonloppuisesta välikohtauksesta ei ollut keskiviikkoon mennessä tehty rikosilmoitusta, Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle.

Festivaalilla lauantaina esiintynyt venäläinen dj-artisti Inga Mauer ja hänen kollegansa Marie Davidson ovat syyttäneet tapahtuman järjestyksenvalvojia rankoista ylilyönneistä.

Kummatkin poistettiin alueelta voimakeinoin, ja Mauer päätyi lauantaiyönä putkaan.

Välikohtaus tapahtui hieman ennen kahta lauantaiyönä, kun järjestyksenvalvojat olivat tyhjentämässä aluetta.

Tiistaina Youtubessa julkaistulla videolla näkyy, kuinka kaksi järjestysmiestä nostaa puun alla syömässä olevan Mauerin otteeseensa ja ryhtyy raahaamaan tätä pois.

Videolla Mauer heittää ruokaa miesten päälle ja tempoilee heidän otteessaan. Pimeällä kuvatusta, epäselvästä videosta ei selviä, miten tilanne sai alkunsa tai miten se päättyy.

Sai sakot vastustelusta

Festivaalien turvallisuudesta vastaava Local Crew -yritys on kiistänyt pahoinpitelysyytökset ja korostanut, että päätös viedä Mauer putkaan oli poliisin.

Helsingin poliisista kerrottiin keskiviikkona STT:lle, että poliisi otti Mauerin kiinni ja vei hänet putkaan humalaisen häiriökäyttäytymisen vuoksi.

– En osaa sitä enemmän arvioida, kun en ollut sitä todentamassa paikan päällä, päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Korhonen sanoi keskiviikkona.

Korhosen mukaan Mauer vietti yön putkassa ja sai sakon järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Korhonen ei halunnut kommentoida sitä, tuliko sakko järjestyksenvalvojien vai myös poliisin vastustelusta.

Flow-festivaalin järjestäjät ovat tuominneet järjestyksenvalvojien toiminnan.

– Saimme tietoomme, että tietyt Flow Festivalin -- järjestyksenvalvojat olivat käyttäneet festivaalialueen tyhjennystilanteessa asiatonta väkivaltaa, Flow Festival Oy:n osakkaat Suvi Kallio, Tuomas Kallio ja Toni Rantanen tiedottivat tiistaina.

He ovat sanoneet festivaalin hakevan tapauksen uhreille korvauksia henkisistä ja fyysisistä vammoista. 

Lue myös:

    Uusimmat