Mainos

Viranomainen: Ampuja lensi Fort Lauderdalen kentälle ase matkatavaroissa

0:48

Yhdysvalloissa viisi ihmistä on kuollut ampumisessa Fort Lauderdalen lentokentällä Floridassa. Lisäksi ainakin kahdeksan ihmistä on viety sairaalaan.  

Poliisi sai hälytyksen kentälle perjantaina hieman ennen yhtä iltapäivällä paikallista aikaa. Ampuminen tapahtui kakkosterminaalin matkatavara-aulassa.  

Viranomaislähteet kertoivat, että ampuja oli lentänyt kentälle Alaskasta Kanadan kautta. Ase oli miehen laukussa, joka oli ruumassa.  
Lähteiden mukaan lennolta saavuttuaan mies otti laukkunsa matkatavarahihnalta ja meni vessaan, missä hän latasi aseen.

Sen jälkeen mies palasi matkatavara-aulaan ja ryhtyi ampumaan.  

NBC-uutisten silminnäkijän mukaan mies avasi tulen kohti ihmisiä, jotka odottivat matkatavaroitaan Delta-yhtiön lennolta Atlantasta.  
  
Lähde: Kiinniotetulla asevoimien paperit  
  
Mies otettiin kiinni ilmeisesti ampumispaikalta. Sheriffin mukaan epäillyn kiinniotto sujui rauhallisesti, eikä poliisi käyttänyt asetta.  
Amerikkalaismedian mukaan kiinniotettu on 26-vuotias, Yhdysvalloissa syntynyt mies.  

Browardin piirikunnan sheriffi Scott Israel ei halunnut lehdistötilaisuudessa arvioida, ampuiko mies summittaisesti vai oliko hänellä tietty kohde.  

Viranomaisten mukaan tutkinnan alkuvaiheessa ei kuitenkaan ollut viitteitä siitä, että kyse olisi ollut terrori-iskusta.  
Joidenkin lähteiden mukaan kiinniotetulla miehellä oli mukanaan asevoimien henkilöllisyystodistus. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.  
  
Huhu toisesta ampujasta pelästytti  
Ampumisen ja sitä seuranneen paniikin jälkeen levisi tieto, että toisaalta kentältä olisi kuultu lisää laukauksia. Poliisi kuitenkin kumosi huhun myöhemmin.  

Sheriffi Israelin mukaan tietoa uusista laukauksista ei pystytty vahvistamaan ja poliisi uskoo, että ampujia oli vain yksi.   
Viranomaiset ovat jatkaneet kentän turvallisuuden varmistamista. Raskaasti aseistautuneet poliisit tutkivat terminaaleja ja parkkihalleja.  

Turvatoimia kiristetty myös toisella kentällä 

Fort-Lauderdale-Hollywoodin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee runsaan 30 kilometrin päässä Miamista. Kentällä on neljä terminaalia. Poliisi jatkaa tutkimuksia kentällä, joka on toistaiseksi suljettu. Saapuvat lennot ohjataan muualle. Turvatoimia on kiristetty myös läheisellä Miamin kansainvälisellä lentokentällä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.