Florida saa kaivatun edun NHL:n finaalisarjaan – "Sellaisesta koettelemuksesta ei ennätä toipua"

Florida Panthersin päävalmentaja Paul Maurice on tyytyväinen nopsan välierävoiton ansiosta järjestyneeseen kymmenen päivän palautusjaksoon ennen 3. kesäkuuta alkavaa NHL-jääkiekkoliigan loppuottelusarjaa.

Hän pitää hyvän palautumisen hyötyä suurempana kuin pelitauon uhkaa joukkueen pelivireelle.

Panthers pudotti välierissä Carolina Hurricanesin neljässä ottelussa, mutta ottelusarjan ensimmäiset pelit venyivät jatkoajalle ja myös loput ottelut päättyivät maalin erolla Panthersin eduksi.

– Neljännelle jatkoajalle venynyt ottelu söi varmasti molempia joukkueita, Maurice muistuttaa NHL:n nettisivuilla.

– Sellaisesta koettelemuksesta ei ennätä toipua minkään ottelusarjan aikana. Sen takia otan mieluummin kunnollisen palautuksen kuin murehtisin joukkueen toipumista finaalisarjan ensimmäiseen peliin.

Panthersilla oli sunnuntaina lepopäivä. Lauantaina pelaajat kävivät jäällä, mutta välieräsarjan neljännessä ottelussa loukkaantunut Eetu Luostarinen ei osallistunut harjoitukseen. Myös Matthew Tkachuk, Nick Cousins ja Aaron Ekblad jättivät harjoituksen väliin.

Mauricen mukaan koko nelikon pitäisi olla pelikunnossa, kun loppuottelusarja alkaa ensi lauantaina.

– Palautuminen on avainsana, Maurice korostaa.

– Se kuvaa näiden päivien ohjelmaa paljon paremmin kuin lepo. Olemme ennemmin jäällä hieman liikaa kuin annamme pelaajien veltostua liiasta levosta. Luistelu pitää yllä myös henkistä virettä.

Uhkaava ohjelma kääntyi Floridan eduksi

Las Vegas voitti toisen välieräsarjan kolme ensimmäistä ottelua, mutta Dallas Stars on pelastunut jo kahdesti karsiutumiselta. Joukkueiden kuudes ottelu pelataan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Florida saa tulevaan vastustajaansa nähden toivotun edun, sillä he saavat toipua alkupudotuspelien rasituksesta rauhassa ennen finaalisarjan alkua.

Mauricella ei ole suosikkivastusta, jonka hän haluaisi ottelusarjasta jatkoon.

– Pudotuspeleissä on ollut toistaiseksi käänteitä, joita emme olisi toivoneet kohdallemme. Ne ovat silti kääntyneet lopulta eduksemme, joten olen nyt varovainen toiveissani, Maurice jatkaa.

– Olemme päättäneet olla toivomatta mitään. Tyydymme vain aikanaan kohtaamaan tosiasiat.

Panthers voitti pudotuspelien ottelusarjoissa Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin ennen välieräsarjaa Carolina Hurricanesia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat