Dallasin suomalaisten Stanley Cup pysyy edelleen elossa – Joel Kiviranta tarjoili voittomaalin

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars otti Vegas Golden Knightsista toisen perättäisen voiton länsilohkon loppuottelussa.

Suomalaispelaajia kuhiseva Dallas kaatoi toisessa ottelusarjan katkaisupelissä Vegasin loppulukemin 4–2. Vegas johtaa edelleen ottelusarjaa, nyt voitoin 3–2.

Edellisen ottelun tapaista viiden suomalaissyöttöpisteen revittelyä ei tällä kertaa nähty. Joel Kiviranta nappasi syötöllään ottelun ainoan suomalaispelaajien tehopistemerkinnän. Kivirannalle syöttöpiste oli pudotuspelikevään neljäs.

Dallasin pakkikolmikko Jani Hakanpää, Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät ilman tehopisteitä. Pudotuspelien pistekärki Roope Hintz keräsi peliaikaa hieman alle 16 minuuttia, mutta jäi niin ikään ilman tehoja.

Dallasilla on mahdollisuus tasoittaa ottelusarja tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Dallasin voitto piti elossa mahdollisuuden, että Stanley Cup -finaaleissa nähdään poikkeuksellisen suuri määrä suomalaispelaajia. Finaalipaikan varmistaneessa Florida Panthersissa pelaavat Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen.

Vegas johti kahdesti

Kotijoukkue Vegas otti sekä ensimmäisessä että toisessa erässä johtopaikan, mutta Dallasin tasoitukset tulivat vain pari minuuttia Vegasin maalien perään.

Viimeisessä erässä Dallasin nuoren kanadalaislupauksen Ty Dellandrean kaksi osumaa ratkaisivat voiton texasilaisjoukkueelle. Kiviranta syötti Dellandrean ensimmäisen maalin.

JYPissä vuonna 2020 lainalla käyneelle ja pari peliä pelanneelle Dellandrealle peli oli NHL-uran ensimmäinen, jossa miehen maalitilille kertyi useampi osuma.

Dallas-vahti Jake Oettinger nappasi pelistä 27 torjuntaa. Vegasin päässä Adin Hill venyi 30 torjuntaan.