Florida Panthers sai uuden suomalaismaalaajan – neljän kaapin johto oli vähällä huveta

Niko Mikkolalle ensimmäinen Florida-maali, Erik Haula 1+1 – katso NHL-yön kooste tästä.

Suomalaispuolustaja Niko Mikkola teki ensimmäisen maalinsa Florida Panthersissa, kun pantterit nujersivat ottelua isännöineen New Jersey Devilsin jääkiekon NHL:ssä luvuin 4–3.

New York Rangersissa viime kautensa päättänyt ja ensimmäistä sesonkiaan Florida Panthersissa nyt pelaava Mikkola osui New Jersey Devilsiä vastaan ottelun toisessa erässä. Hän sai Matthew Tkachukilta sivuttaissyötön maalin kulmalle ja jatkoi kiekon pömpeliin. Panthersin johto vankistui osuman myötä 3–0:aan.

Floridan kaula tukevoitui entisestään kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ja Oliver Ekman-Larsson alustivat Sam Reinhartin ylivoimalla viimeistelemän 4–0-maalin.

Devils viritti kuitenkin vielä kirin ja nousi aina maalin päähän. Ensimmäisen pirupaitojen maaleista naulasi ylivoimalla maalinedusohjauksella Erik Haula

Haula lisäksi tarjoili syötön Michael McLeodin iskemään 2–4-kavennukseen ja summasi ottelun tehopistesaldokseen 1+1.

Sesongin ensimmäiset kaksi otteluaan hävinnyt Panthers saavutti lopulta täpärästi kauden ensimmäisen voittonsa.

Kakolle ja Määtälle syöttöpiste mieheen

Suomalaisia tehopistepelaajia NHL-kierroksella olivat myös Kaapo Kakko ja Olli Määttä.

Kakko kirjasi syöttöpisteen ottelun avausmaaliin edustamansa New York Rangersin 2–1-kotivoitossa Arizona Coyotesia vastaan.

Määttä tilastoi niin ikään syöttöpinnan avausmaaliin ottelussaan. Suomalaispuolustajan edustama Detroit Red Wings nollasi Columbus Blue Jacketsin vieraissa 4–0.