Tehomies Aleksander Barkov kruunasi huiman kirin – Dallasin suomalaispuolustaja epäonnen soturina

Aleksander Barkov maalasi onnekkaasti – kiekko kimposi Esa Lindellin luistimesta verkkoon 0:56
Aleksander Barkov maalasi onnekkaasti – kiekko kimposi Esa Lindellin luistimesta verkkoon (Video: NHL.com)

Aleksander Barkov oli joukkueensa suuri sankari, kun hänen edustama Florida Panthers voitti yön NHL-kierroksella Dallas Starsin maalein 4–3.

Kotijoukkue Dallas aloitti ottelun väkevästi ja johti puolivälissä jo 3–0. Florida sai kuitenkin koneensa vasta kunnolla käyntiin pelin jälkimmäisellä puoliskolla.

Floridan kiri sai alkutahtinsa toisessa erässä, kun Sam Reinhart löi kiekon rysään Barkovin tarjoilusta.

Päätöserässä kiri sai uusia kierroksia suomalaiskippari Barkovin johdatuksella. Barkov ohjasi ylivoimalla Carter Verhaeghen laukauksen verkkoon ja toi joukkueensa maalin päähän.

Barkov onnistui jälleen, kun peliä oli pelaamatta reilut viisi minuuttia. Suomalaistähden syöttöyritys kimposi Dallas-puolustajan Esa Lindellin luistimesta maaliin ja Florida siirtyi 4–3-johtoon. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Barkov on tehnyt tällä kaudella nyt 66 tehopistettä pelaamassaan 60 ottelussa. Hän lähestyy todella arvostettavaa rajapyykkiä, sillä hän on enää kolmen tehopisteen päässä 700 NHL-pisteen rajapyykistä.

Dallasin Lindell, Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Jani Hakanpää sekä Floridan Niko Mikkola, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Ottelu oli Lundellille uran 200:s NHL:ssä.