Mikko Rantanen hyödynsi NHL-tähden virheen – suomalaiskonkari varasti kuitenkin kirkkaimman valokeilan

Mikko Rantanen haukkana paikalla – suomalaistähti hyödynsi NHL-tähden kiekonmenetyksen 0:52
Mikko Rantanen onnistui maalinteossa yön NHL-kierroksella. (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devils vei kotijäällään voiton Colorado Avalanchesta maalein 5–3.

Ottelun maalitilin avasi heti ensimmäisen erän alussa NHL:n suomalaisten pistepörssiä johtava Coloradon Mikko Rantanen, joka hyödynsi Devilsin Nico Hischierin kiekonmenetyksen tehokkaasti.

Coloradon onni ei ollut pitkäkestoista, sillä New Jersey tasasi tilit alle minuutti Rantasen osuman jälkeen ja seuraavaa maalia Colorado sai odotella päätöserään saakka.

New Jerseyn paidassa pelaava Erik Haula puolestaan nappasi ensin syöttöpisteen Dawson Mercerin kakkoserän 3–1-osumaan, ja aivan ottelun viimeisillä sekunneilla suomalainen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Coloradon Artturi Lehkonen kirjautti syöttöpisteen Cale Makarin 3–2-kavennuksesta ottelun päätöserässä. Samuel Girardin onnistui tehdä vielä heti perään tasoitus, mutta New Jersey luisteli John Marinon 18. minuutin osumalla jälleen ohitse.

Justus Annunen oli Coloradon avauskokoonpanossa toista kertaa tällä kaudella ja torjui 30 laukauksesta 26.

Rantaselle illan maali oli kauden 28:s, minkä lisäksi hänellä on tilillään 39 syöttöä.

Haula on kerryttänyt tehot 11+14 ja Lehkonen 3+6.

Coloradon Nathan MacKinnonille tappio oli erityisen karvas, sillä häneltä katkesi 14 ottelun mittaiseksi venähtänyt pisteputki.