Fitness-tähti Maikku Hiljanen myöntää: Tämä laji ei ole aina terveellinen

Lyhyessä ajassa fitness-tähdeksi noussut Maikku Hiljanen treenaa kovaa ja syö kurinalaisesti, mutta nauttii elämästään täysin siemauksin. Vaikka fitness vaatii kropalta paljon, on treenaaminen vaivan arvoista.

Sirkuslavoilta ja maratonkisoista fitnesstähdeksi siirtynyt Maikku Hiljanen, 21, on tehnyt nopean nousun fitnesskartalle. Muutos on ollut hurja, sillä langanlaihasta juoksijasta on sukeutunut lyhyessä ajassa fitnessin kärkinimi. Ensimmäinen kisa Fitnes Classic poiki paikan junioreiden EM-kilpailuihin, eli IFBB European Fitness Junior Championeihin, josta teräsnainen nappasi niin ikään kultaa. Tavoitteet ovat korkealla jatkossakin, sillä Hiljanen haaveilee MM-kullasta.

Pelkkää nousukiitoa Hiljasen meno ei ole toki ollut. EM-kisojen jälkeen nainen sairastui mykoplasmaan ja vietti pitkiä aikoja sängyn pohjalla. Nyt treenikunto on taas kohdillaan. Hiljanen voitti vastikään Tampereella järjestetyt SM-karsintakisat.

Muutos viiden prosentin rasvaprosentilla treenaavasta maratoonarista lihaksikkaaksi fitnesstähdeksi on vaatinut Hiljaselta täydellisen ruokaremontin ja treenimuutoksen. Fitnesskuntoon Hiljasta auttoi oma kuntovalmentaja Minna Pajulahti. Henkilökohtaisen personal trainerin hankkiminen on Hiljasen mielestä aina hyvä idea.

– Tuloksia ei saa salilla pelkkää kuntopyörää polkemalla ja lehtiä lukemalla, nainen muistuttaa.

Hyvän personal trainerin löytää Hiljasen mukaan puskaradiota kuuntelemalla tai nettiä selaamalla.

– Nykyään kuka tahansa voi kutsua itseään personal traineriksi. Olisi hyvä, että kuntovalmentaja olisi itse oppinut ja vaikkapa kisakokemusta hankkinut tyyppi tai hyvin koulutettu, esimerkiksi FISAF-koulutuksen hankkinut ammattilainen, Hiljanen sanoo.

Lihakset ovat seksikkäät

Fitness on lajina ajankohtainen, sillä harrastuksen suosio on kasvanut viimeisen vuoden aikana hurjasti. Myös tavalliset naiset treenaavat nyt lihasten kasvatus, ei pelkkä laihdutus, mielessään.

– Sosiaalisella medialla on siihen oma vaikutuksensa. Laji on tullut sitä kautta tutummaksi. Ihmiset ovat huomanneet, että on paljon seksikkäämpää, kun vartalossa on lihaksia, Hiljanen sanoo.

Hiljasta laji viehättää, sillä hän saa yhdistää siihen sirkuksesta hankkimansa akrobaattiset taidot. Fitnessin vapaaohjelmaan ketterän Hiljasen taidot sopivat kuin nakutettu. Treenaamiseen kuuluu toki vaikeitakin hetkiä.

– Mitä lähemmäs kisoja mennään, sitä äärimmilleen kroppa vedetään. Se ei ole enää terveellistä, Hiljanen sanoo.

Kovaa treenaava nainen muistuttaa, että kysymys on kuitenkin vain lyhyestä ajasta. Kun syö ja treenaa kurinalaisesti ympäri vuoden, elämäntavat pysyvät joka tapauksessa keskimääräistä terveellisimpinä.

– Useimmissa lajeissa on jotakin epäterveellistä, Hiljanen muistuttaa.

Artikkelia on muokattu 15.8.2013 jutussa olleen asiavirheen takia.


AVA on myösFacebookissa, TwitterissäjaInstagramissa– tutustu!


Lue myös:


AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Maikku Hiljanen, Tapani Moisala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja