Mainos

Finnlinesin rahtialus ankkurissa merireitin varrella Nauvon pohjoispuolella – potkurissa tekninen vika

Finnlinesin rahtialus Finnmaster poikkesi reitiltään teknisen vian vuoksi Nauvon pohjoispuolella Paraisten kunnassa tänään iltapäivällä.

Rajavartiolaitoksen meripelastuskeskuksesta kerrotaan, että kyseessä oli läheltä piti -tilanne. Ruotsiin matkalla ollut alus ei tämänhetkisten tietojen perusteella ole kuitenkaan ajanut karille.

– Siellä on ollut läheltä piti -tilanne, mutta tilanne on täysin vakaa ja hallinnassa. Nyt odotellaan sukeltajia, jotka tarkistavat aluksen pohjan. Paikalla on tällä hetkellä Tursas-partioalus, meripelastuskeskuksesta kerrotaan.

Finnlinesin lakiasiainjohtaja Tapani Voionmaa kertoo, että mitään vuotoa tai pohjakosketusta ei ole syntynyt. 

– Kyseessä on tekninen vika potkurissa ja alus on nyt ankkurissa hieman meriväylän vieressä, Voionmaa kertoo MTV Uutisille.

Tarkastusten jälkeen alus tullaan hinaamaan takaisin Turkuun tai Naantaliin. Mitään vuotoja tai henkilövahinkoja ei ole kuitenkaan ilmennyt, meripelastuskeskuksesta arvioidaan.

Aluksen kyydissä oli tapahtumahetkellä 4 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. Kukaan ei ole loukkaantunut.

Korjaus 31.8. kello 18.25: Aluksen kyydissä oli 4 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. Aiemmin jutussa kerrottiin, että kaikki kyydissä olleet olisivat olleet aluksen miehistön jäseniä.

Uutista päivitetty Finnlinesin kommenteilla 31.8. kello 16.49.​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.