Mainos

Finnairin uusi toimitusjohtaja tulee Cargotecistä

Finnairin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Pekka Vauramo.

55-vuotias Vauramo aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa. Vauramo työskentelee nykyään suomalaisen lastinkäsittely-yhtiö Cargotecin johtajana.

Vauramo seuraa tehtävässään Mika Vehviläistä, joka puolestaan lähti toimitusjohtajaksi Cargoteciin. Vehviläinen jätti Finnairin helmikuun lopussa.

Tehtävänä viedä läpi säästöohjelma

Finnairin hallituksen mukaan Vauramon tehtävänä on muun muassa viedä läpi säästöohjelma, joka aloitettiin toissa vuonna. Lisäksi hallitus odottaa, että uusi toimitusjohtaja laajentaa yhtiön toimintaa Aasiassa ja Pohjoismaissa.

Uuden toimitusjohtajan valinnassa painoi muun muassa Vauramon kokemus Aasian markkinoilta. Hän on asunut Hongkongissa vuodesta 2010.

Kuukausipalkka 51 500 euroa

Finnair maksaa toimitusjohtajalle 51 500 euron kiinteää kuukausipalkkaa ja erilaisia bonuksia. Vauramolla ei ole asuntoetua, toisin kuin Vehviläisellä oli.

Vauramo on koulutukseltaan kaivosalan diplomi-insinööri Helsingin Teknillisestä korkeakoulusta. Johtajauransa Vauramo on aloittanut ruotsalaisessa kaivos- ja rakennusyhtiö Sandvikissa, jossa hän työskenteli vuosina 1985–2007.

Cargotecissä Vauramo on työskennellyt eri tehtävissä vuodesta 2007. Tällä hetkellä Vauramo työskentelee operatiivisena johtajana Cargotecin liiketoiminta-alueella, joka valmistaa laivojen lastinkäsittelylaitteita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.