Mainos

Finnairin henkilöstön ulosmarssi peruuntui

Kiistassa oli kyse Finnairin suhtautumisesta yt-neuvotteluihin.

Finnairiin kohdistunut työnseisauksen uhka on väistynyt, kun osapuolet pääsivät alkuillasta neuvotteluissa sopuun. Yhtiön tekninen henkilöstö ja osa muista virkailijoista olivat aiemmin ilmoittaneet poistuvansa aamukuudelta työpaikoiltaan.

Kiistassa oli kyse Finnairin suhtautumisesta yt-neuvotteluihin. Ulosmarssiin olivat lähdössä STTK:laiseen Toimihenkilöunioniin kuuluvat Tekniset ry ja Suomen lentovirkailijat.

Ulosmarssilla uhanneet työntekijät ovat muun muassa työnjohtajia, suunnittelijoita, lipunmyyjiä sekä toimistoväkeä. Finnairin mukaan työnseisaus ei olisi vaikuttanut lentoihin.

Kiista liittyy toukokuussa aloitettuihin yt-neuvotteluihin. Finnair ilmoitti tuolloin vähentävänsä 670 työpaikkaa, jotka ovat pääasiassa Finnair Tekniikassa ja hallinnollisissa tukitoimissa.

Finnairin mukaan pääosa vähennyksistä pyritään hoitamaan eläkejärjestelyillä sekä toimintoja ulkoistamalla. Irtisanomisilta ei kuitenkaan vältytä.

Toimihenkilöunionin työsuhdeasiain päällikön Harri Kolulan mukaan suurimpia kiistakysymyksiä on ollut se, saadaanko henkilöstön uudelleenjärjestelyyn liittyvää sopeutumisaikaa jatkettua vuoteen 2009 Finnairin esittämän vuoden 2007 sijaan.

Neuvottelupöydässä on hiertänyt myös irtisanottaville maksettavan tuen määrä. Samalla kun Finnair suunnittelee irtisanomisia, se on ulkoistamassa toimintojaan Keski-Eurooppaan.

Yt-neuvottelut päättyvät ensi tiistaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.