Mainos

Finnairilla ja Baronalla useita kytköksiä

Finnairilla ja henkilöstövuokraaja Baronalla on tiiviimmät kytkökset kuin julkisuudessa on näkynyt.

Baronasta omistaa puolet pääomasijoitusyhtiö Sponsor Capital, jonka sijoittajissa on paljon samoja yhtiöitä kuin Finnairin omistajissa. Finnairin suurimmista omistajista kuusi on sijoittanut rahojaan Sponsor Capitaliin.

Finnair ulkoisti lentokentän maapalvelunsa joulukuun alussa, kun se myi tytäryhtiönsä Northportin Baronalle.

Kuormaustyöntekijät suivaantuivat tästä ja olivat lakossa useita päiviä. Ilmailualan Unionin ja Baronan välistä kiistaa ratkotaan entisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen johdolla. Työryhmän takarajana on 22. joulukuuta.

Useita hallituskytköksiä

Myös Finnairin johtohenkilöt ovat hyvin edustettuina Sponsor Capitaliin sijoittaneiden yhtiöiden hallinnossa.

Yhtiön jättävä toimitusjohtaja Jukka Hienonen on Ilmarisen hallituksen jäsen ja Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell toimii Sammon hallituksessa.

Sponsor Capitalissa on mukana myös työeläkevakuutusyhtiö Varma, jonka hallintoneuvostossa on Finnairin hallituksessa istuva Kari Jordan. Toinen Finnairin hallitusjäsen Satu Huber toimii Suomen Teollisuussijoituksen sijoitusneuvostossa, ja Teollisuussijoitus on mukana Sponsor Capitalissa.

Sponsor Capital osti Baronasta puolet vuonna 2007.

Sponsor Capital sijoittaa varoja kotimaisiin yrityksiin, jotka on mahdollista listata pörssiin "3-5 vuoden aktiivisen kehitysjakson jälkeen". Tavoitteena Sponsor Capitalilla on yhtiöiden merkittävä ja pysyvä arvonnousu sekä korkea tuotto sijoitukselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.