Mainos

Finnair väistää yhä lennoillaan Itä-Ukrainan ja Krimin – Syyrian tilannetta seurataan

Finnairin lennot kiertävät edelleen Itä-Ukrainan ja Krimin alueen ilmatilan. 

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että Finnairin lennot väistät yhä niin sanottuja kriisialueita Ukrainassa.

Euroopan ilmatilaa valvova Eurocontrol kielsi lentoreitit alueella sen jälkeen kun Malaysian Airlinesin putosi alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa.

Tänään julkaistu MH17-raportti on vahvistanut, että Malaysia Airlinesin lentokoneeseen osui venäläisvalmisteien ilmantorjuntaohjus.

Hollannin onnettomuustutkintakeskuksen raportissa päätellään, että lentokoneeseen osui ulkopuolelta tullut ohjus, joka osui vasemmalle puolelle konetta. Tutkijat toteavat raportissaan, että ohjus, joka osui koneeseen on samanlainen kuin Buk-ilmantorjuntaohjuksen ohjukset.

Finnair seuraa myös Syyriaa

Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA ovat lähettäneet lentoyhtiöille tiedotteet koskien venäläistä ohjustoimintaa Syyriassa, ja ovat kertoneet tarkkailevansa tilannetta. 

Finnairilta kerrotaan, että viranomaisilta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tullut suosituksia tai määräyksiä ilmatilan käytöstä alueella.

– Finnair lentää Dubain lennollaan Kaspianmeren päältä ja Iranin ilmatilassa Persianlahden yli Dubaihin. Iranin ilmatila Irakin ja Kaspianmeren välissä on erittäin vilkkaasti operoitu alue, ja alueella lentävät useat kansainväliset lentoyhtiöt, Finnairin viestinnästä sanotaan.

– Finnair lentää Dubaihin maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Seuraamme tilannetta tarkasti ja noudamme viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.