Venäläiskoneiden oli pakko lentää Suomen ilmatilan kautta

Muutama venäläinen lentokone on lentänyt Suomen ilmatilan kautta ukkospilven vuoksi viimeisen vuorokauden aikana.

Finntrafficin vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Leena Huhtamaa vahvistaa tapauksen MTV Uutisille.

– Suomen ilmatilaan suuntautuneet pakotteiden alaiset lennot ovat siis johtuneet ukkosrintamasta, joka on pakottanut muuttamaan niiden ennalta suunniteltua lentoreittiä, Huhtamaa kommentoi tekstiviestillä.

Matkustajakoneista ensimmäiseksi kertoneen Savon Sanomien mukaan viime yönä Kaliningradista Moskovaan matkannut kone kiersi Kaakkois-Suomen kautta Venäjälle. Ylen ja Iltalehden mukaan lentoja on ollut useampia.

Huhtamaan mukaan venäläisten ja valko-venäläisten siviili-ilma-aluksien annetaan käyttää Suomen ilmatilaa vain, jos kyseessä on hätätilanne. Esimerkiksi vaarallisen sääilmiön väistäminen luokitellaan ilmailussa tilanteeksi, joka vastaa hätätilannetta.

Flightradar24-sivuston mukaan keskiviikkona Ural Airlines -lentoyhtiön Kalingradista Moskovaan lentänyt kone joutui lentämään Kaakkois-Suomen kautta Moskovaan.

Venäläinen valtiomedia Tass uutisoi, että kolme lentokonetta ylitti Suomen ja Viron ilmatilan lennoillaan Kalingradista ja Kalingradiin. Tassin mukaan kyseessä oli Rossiyan, Ural Airlinesin ja Nordwindin lennot.

Juttua päivitetty kello 17.42, tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat, ei Iltalehti.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat