Finnair on joutunut GPS-häirinnän kohteeksi nyt myös Kaliningradin lähettyvillä – Reuters nostaa esiin yhteyden Niinistön ja Bidenin tapaamiseen

Suomen itärajalla havaittu gps-häiriöitä – Traficom kertoo, mistä on kyse ja miten tilanne vaikuttaa lentoliikenteeseen 3:49
Katso videolta: Näin lentokone joutui kääntymään Savonlinnassa GPS-häirinnän vuoksi.

Finnair kertoo uutistoimisto Reutersille havainneensa GPS-häirintää Kaliningradin alueen lähistöllä. Häiriöistä ovat raportoineet yrityksen mukaan lentäjät.

Uutiskanava Reuters nostaa uutisessaan erikseen esille sen, että häiriöt ovat alkaneet sen jälkeen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Washingtonissa.

Liettuan ja Puolan välimaastossa sijaitsevan alue on Finnairille vilkas lentoreitti Euroopan-lennoilla.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoi tiistaina MTV Uutisille, että myös Suomen itärajalla on havaittu GPS-häiriöitä.

– Poikkeamista on raportoitu ja se on johtanut siihen, että jotkut lentokoneet eivät ole pystyneet jatkamaan lentoa. Näitä ei ole kovinkaan monta, mutta näitä raportteja on useampia, ilmailusta vastaava johtaja Jari Pöntinen kertoi MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Alapuolella Mika Aaltola arvioi, mistä GPS-häirintä voi johtua.

GPS-häiriöt Suomen itärajalla voivat liittyä Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa, sanoo Mika Aaltola 1:49


Lue myös:

    Uusimmat