Finlaysonin rauhanmallisto aiheutti kritiikkivyöryn – yhtiö pyytää nyt anteeksi: "Emme ymmärtäneet riittävästi sitä herkkyyttä"

Finlayson julkaisema rauhanmallisto ja Ukrainan sotaa vastustava adressi ei saanut hyvää vastaanottoa. 

Kotimainen tekstiilialan yritys Finlayson lanseerasi syyskuun alussa uuden mallistonsa, jonka teemana on rauha ja Ukrainan sota. 

Mainoskampanjassa esiintyvä vuorikiipeilijä Lotta Hintsa kertoo videolla olevansa kyllästynyt sotaan. Hintsa ilmoittaa myös Finlaysonin aloittavan rauhanprosessin ja adressin, joka lähetetään Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Mainoskampanja sai sosiaalisessa mediassa paljon kritiikkiä, sillä Finlaysonin ajateltiin rahastavan sodalla ja suhtautuvan sotaan naiivisti. Finlayson ei aikonut lahjoittaa tai kerätä rauhanmallistosta saamiaan tuloja Ukrainalle.

Yritys on tänään maanantaina pahoitellut kampanjaansa esimerkiksi Facebook-sivuillaan.

– Välillä voi hyvistä tarkoitusperistä huolimatta tulla aiheuttaneeksi vahinkoa. Nyt kävi niin. Anteeksi, yritys kertoo. 

Finlayson avaa kirjoituksessaan aikaisemmin antamaansa avustusta Ukrainalle. 

– Ukrainan tukeminen käynnistyi osaltamme keväällä 2022, kun päätimme välittömästi sodan sytyttyä lahjoittaa SPR:n kautta 100 000 euroa Ukrainaan kärsimysten lievittämiseen sekä teimme huopakeräyksen, koska niille oli välitön tarve. 

Finlayson käynnisti samaan aikaan kyseisen rauhanomaista ajattelua tukevan malliston suunnittelun. Yrityksen mukaan samaan yhteyteen perustettu rauhanadressi oli ajatuksena idealistinen ja naiivi, mutta pohjimmiltaan hyvää tarkoittava. 

– Emme ymmärtäneet riittävästi sitä herkkyyttä, joka näin kamalaan asiaan liittyy. Useat pahastuivat, aiheestakin, siitä, että olimme naiiveja ja teimme kaupallista toimintaa rauhanmallistollamme, emmekä osallistaneet – ja konkreettisesti huomioineet – heitä, joita tämä asia todellisuudessa koskettaa, yritys kertoo.

Finlayson kertoo olevansa jatkossakin naiivi ja tekevänsä kaupallista toimintaa, joka on edellytys hyvän tekemisen mahdollistamiselle.

– Tulemme varmasti ottamaan jatkossakin asioihin kantaa mutta tästä kokemuksesta viisastuneina. Kiitos teille aktiivisesta palautteenannosta. Ja mikä tärkeintä: anteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat