Mainos

Financial Times: Helsinki kärsii identiteettikriisistä

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen pääkaupunki näyttäisi kärsivän identiteettikriisistä, ainakin mikäli on uskominen arvostettua brittiläistä talouslehti Financial Timesia. Lehti lataa tietoja helsinkiläisestä arkkitehtuurista viikonloppuna julkaistussa artikkelissaan. 

Toimittaja Edwin Heathcoten mukaan kaupunki toimii parhaillaan arkkitehtien koelaboratoriona, jossa erilaiset rakennustyylit ja -materiaalit on laitettu testiin tavalla, joka on lehden mukaan "muuten konservatiiviselle paikalle" kovin epätyypillistä.

Artikkelissa kritisoidaan muun muassa Jätkäsaareen pystytettyä Clarion-tornihotellia, joka on kirjoittajan mukaan satunnaisesti kuvioituine julkisivuineen mitäänsanomattoman tyypillinen möhkäle. Kirjoittaja toivookin, että sen valmistuttua Helsingissä ymmärrettäisiin olla rakentamatta lisää vastaavia rakennuksia.

Tekstissä kehuja saavat puolestaan esimerkiksi Helsingin yliopiston kirjasto, Hernesaaressa viime kesänä avattu Löyly-sauna sekä Lasipalatsi, jonne on määrä avata vuonna 2018 taidemuseo Amos Rex. Kirjottajan mukaan uuden taidemuseon vuoksi on vaikea ymmärtää, miksi kaupunkiin edes kaavailtiin Guggenheim-museota. 

Kirjoittajan mukaan Helsinki on arkkitehtuuriltaan kaiken kaikkiaan jännittävä. Hänen mukaansa kaupungin arkkitehtuuria kuvaakin sen pyrkimys käytännöllisyyteen ja suomalaisen, vaatimattoman luonteenlaadun ilmaisuun. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.