Mainos

Helsinkiin avattu Amos Rex noteerattiin jo useissa kansainvälisissä medioissa – Helsingistä povataan maailmanluokan kulttuurikohdetta

7:42

Helsingin vastikään avattu taidemuseo Amos Rex on noteerattu useissa kansainvälisissä medioissa. Taidemuseosta kirjoittavat niin BBC, Guardian kuin The New York Timeskin.

Guardian povaa, että uusi museo voisi tehdä Helsingistä maailmanluokan kulttuurimatkailun kohteen – ilman Guggenheimia. Sekä Guardian että The New York Times nostavat artikkelissaan esiin takavuosien Guggenheim-projektin ja sen vesittymisen.

BBC:n kulttuuritoimittaja Jonathan Glancey nosti Amos Rexin osaksi listaa uusista innovatiivisista rakennuksista, jotka valmistuvat vuonna 2018.

Museo, joka ei suostu jäämään pinnan alle

Kansainvälisissä lehdissä on ihasteltu taidemuseon arkkitehtuuria. Guardian kehuu Amos Rexin funktionaalista arkkitehtuuria vuolain sanoin ja The New York Times nostaa esiin sen art deco -elokuvateatterin.

Amos Rex näyttää siltä, kuin se ei "aivan suostuisi jäämään pinnan alle", kuvaili Asmo Jaaksi taidemuseon suunnitelleesta JKMM-arkkitehtitoimistosta Guardianille.

Taidemuseon sijoittelu onkin yksi kansainvälisten medioiden ihmetyksen kohteista. The New York Times kuvailee, kuinka arkkitehtien idea kaivaa tilaa aukion alle ja sijoittaa museo osin maan pinnan alapuolelle on ideana nerokas.

Haastattelussa lehdelle museon johtaja Kai Kartio kertoo, että Amos Rexiin on ollut tunkua avaamisesta lähtien. Jonot ovat hänen sanojensa mukaan olleet loputtomat.

Taidemuseon avajaistapahtumissa vieraili 10 000 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.