Mainos

Filippiinien Duterte tiputti ihmisoikeusneuvston budjetin 11 miljoonasta 20 euroon – nimitti perään pedofiiliksi

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on nimittänyt maan ihmisoikeuskomissaaria pedofiiliksi. Duterte esitti tölväisynsä ihmisoikeuskomissaarin osoitettua huolestuneisuutensa poliisin tappamista teini-ikäisistä Duterten lanseeraamassa huumeiden vastaisessa sodassa.

–  Teini, teini? Hän on kuin pedofiili, mokoma huoranpenikka, Duterte luonnehti ihmisoikeuskomissaari Jose Luis Gasconia lauantaisessa puheessaan, väittäen "hänellä olevan epäilyksensä" ja kysyen onko Gascon "homo tai pedofiili".

Duterte myös sanoi, että lasten tappaminen ei ole poikkeuksellista.

Duterten liittolaiset maan parlamentin alahuoneessa leikkasivat viime viikolla maan ihmisoikeusneuvoston vuosibudjetin runsaasta 11 miljoonasta eurosta vajaaseen 20 euroon. Duterte ei pystynyt lakkauttamaan ihmisoikeusneuvostoa, sillä siitä säädetään Filippiinien perustuslaissa. Presidentti on ehdottanut leikattujen rahojen käyttöä poliisille hankittavien haalarikameroiden kustantamiseen.

Filippiinit on aiemmin herättänyt huomiota maan presidentin tiukasta retoriikasta myös kansainvälisiä toimijoita kohtaan.​​​​​​​

0:45

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja