Fifalta jymyuutinen: Suurseurojen jättiturnaus keskelle kesää 2025

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa laajentaa seurajoukkueiden MM-turnauksen vuonna 2025 lähes kuukauden kestäväksi ja peräti 32 joukkuetta kattavaksi kilpailuksi. Jalkapallon kattojärjestö ilmoitti, että turnaus pelataan 15. kesäkuuta–13. heinäkuuta Yhdysvalloissa.

Seurajoukkueiden MM-turnaus on järjestetty perinteisesti joulukuussa, ja turnaukseen on osallistunut yleisesti seitsemän joukkuetta kuudesta eri maanosaliitosta. Vuoden 2025 turnauksessa eurooppalaisjoukkueiden määrä pomppaa yhdestä 12:een. Paikkansa turnaukseen ovat jo varmistaneet Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Inter, Porto ja Benfica.

Euroopan seurajoukkueiden liitto ECA on antanut turnaukselle tukensa, mutta pelaajajärjestöt kritisoivat kilpailun laajentumista ja ajankohtaa.

– Pelaajista on tullut pelinappuloita jalkapallon johtavien liittojen välisessä taistelussa valta-asemasta. Kukaan ei halua ottaa taka-askelia tai tehdä yhteistyötä kestävän kilpailukalenterin luomiseksi, Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton johtaja Maheta Molango sanoi BBC:n mukaan.

Fifa on kaavaillut turnauksesta eräänlaista esikilpailua miesten kesän 2026 MM-turnaukselle, jonka pääpaikka on Yhdysvallat. Fifa ei ole kertonut, miten seurajoukkueiden MM-turnaus järjestetään vuoden 2025 jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat