FIA selittää Ferrarin kanssa tekemäänsä skandaalisopimusta – halusi välttää kielteiset seuraukset

Kansainvälinen Autoliitto FIA julkaisi torstaina vastineensa seitsemän F1-tallin keskiviikkona jukaisemaan tiedotteeseen, jossa kritisoitiin FIAn ja Ferrarin osin salaista sopimusta.

Tallit ilmaisivat keskiviikkona järkytyksensä FIA:n ja Ferrarin sopimuksesta, jolla ne päättivät tutkimukset Ferrarin viime kauden voimayksikköön liittyen.

Samalla tallit ilmoittivat vastustavansa sopimusta ja hakevansa asiaan kunnollista lopputulemaa. Tallit ilmoittivat myös olevansa valmiita suojautumaan asiassa oikeudellisesti.

Vastineessaan FIA kertoo sopineensa asian Ferrarin kanssa välttääkseen kielteiset seuraukset, joita pitkä käräjöinti voisi tuoda mukanaan.

Vastineessa sanotaan, että Ferrarin esittämät selvitykset eivät olleet FIAa täysin tyydyttäviä, mutta sen mukaan jatkotoimenpiteet eivät välttämättä johtaisi yksiselitteiseen ratkaisuun asiassa sen monimutkaisuuden vuoksi. Tapauksesta olisi FIAn mukaan myös ollut mahdotonta esittää vedenpitävää näyttöä.

Tästä syystä FIA kertoo päätyneensä allekirjoittamaan Ferrarin kanssa sopimuksen. Sen mukaan kirjoitettu sopimus on laillinen työkalu, jota käyttävät useat viranomaiset ja urheiluliitot kiistojen ratkaisemisessa.

Keskiviikon tiedotteen olivat allekirjoittaneet seitsemän tallia, Mercedes, Red Bull, Mclaren, Racing Point, Alpha Tauri ja Williams. Siitä puuttuivat ainoastaan Alfa Romeo ja Haas, jotka molemmat käyttävät autoissaan Ferrarin osia.

Lue myös:

    Uusimmat