FIA-pomo vastasi Tommi Mäkisen kritiikkiin – "Ei kovinkaan ammattimaista"

Suosikit ja haastajat –katsaus alkaneeseen MM-rallikauteen 3:50
Suosikit ja haastajat – katsaus alkaneeseen MM-rallikauteen

MM-rallisarjan kilpailujohtaja Yves Matton on vastanut Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kritiikkiin koskien Monte Carlon MM-rallin perjantaiaamun tapahtumia.

Mäkinen suuttui kisajärjestäjille siitä, kun perjantain ensimmäinen erikoiskoe päätettiin perua yleisön oltua liian lähellä tietä. Mäkisen mukaan yhden erikoiskokeen peruminen pilasi Toyotan strategian, sillä talli oli varautunut kyseisen lumisen erikoiskokeen ajamiseen. Sen sijaan Toyotan kuskit joutuivat tuskailemaan nastarenkailla seuraavien erikoiskokeiden kuivilla asfattiteillä.

Mäkinen uhkasi, että torstaisen kärkipaikkansa perjantaina menettänyt Viron Ott Tänak ei osallistuisi kisapäivän päättäviin mediatilaisuuksiin. Yves Matton sanoo olevansa yllättynyt Mäkisen purkautumisesta.

- Olen yllättynyt Mäkisen aggressiivisista kommenteista. Ei ole kovinkaan ammattimaista olla niin kärkkäästi kisajärjestäjiä ja autoliitto FIA vastaan. Mäkinen tietää, kuinka tärkeää turvallisuus on ja kuinka vaikeaa katsojien hallitseminen on, Matton toteaa Motorsport.comille.

Matton toteaa, että se kuuluu lajin luonteeseen, että välillä tallit ja kuskit hyötyvät ja välillä häviävät, tekemiensä valintojen perusteella.

- Mielestäni ei olisi ollut järkevää perua kaikkia kolmea aamun erikoiskoetta, Matton summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat