FIA antoi varoituksen F1-tallille – takasiipeä muutettava

Renault-tallin täytyy muuttaa F1-autonsa takasiipeä ennen kauden avauskilpailua, kertoo Autosport.

MAINOS

F1-testikooste maanantaista torstaihin C Morella!

Kooste jokaisesta testipäivästä 27.2.-2.3. C Moren suoratoistopalvelussa osoitteessa www.cmore.fi ja MTV Maxilla kello 22.40.

Tilaa C More

Kansainvälinen Autoliitto FIA varoitti Renault’ta siitä, että takasiiven tukipilari saattaa olla sääntöjenvastainen. Kilpailevat tallit aloittivat asian ihmettelyn heti, kun Renault RS27 julkaistiin viime viikolla.

Renault’n siipiratkaisussa tukilevy ei ole kiinni suoraan pääsiivessä. Uusien sääntöjen tullessa tallit ovat koettaneet sijoittaa kiinnityskohdan mahdollisimman eteen. Renault’lla kiinnityskohta on avattavan takasiiven mekasnismia peittävässä kapselissa.

Renault tulkitsi sääntöjä eri tavalla kuin muut tallit, sillä sääntöjen mukaan kiinnitys voi tapahtua ”minimaalisiin osiin, jotka ovat yhteydessä avattavaan takasiipeen”. Renault’n mielestä heidän tulkintansa kävi, muiden tallien ja nyt myös FIA:n mielestä elementti on merkittävä. Renault olisi saattanut saada etua avattavan takasiiven käytössä.

Autosport kertoo lisäksi, että FIA on aloittanut tallien etujousitusratkaisuiden tarkistuksen sen jälkeen, kun kattojärjestä lähetti talleille tarkistetut ohjeet sallituista jousista. Autosportin mukaan yksi talli on saanut pyynnön muuttaa jousitustaan. Lehti ei nimeä tallia.

Lähde: Autosport

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja