F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarista paljastui laiton ratkaisu: FIA pääsi väitetyn huijauksen jäljille Mercedeksen vinkistä

0:19

Ferrari-tallin autoihin on lisätty formula ykkösten Monacon GP:ssä uusi ohjelmisto, jonka pitäisi estää voimayksiköstä paljastunut liiallisen energian syötön mahdollisuus.

Jutun videolla kuvaa Ferrarin peileistä, joista poistettiin Monacoon tultaessa FIA:n kieltämät siivekkeet.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Muun muassa Auto Motor und Sport ja Motorsport-Magazine kertovat Kansainvälisen autoliiton FIA:n puuttuneen Ferrarin tapaan kiertää voimayksikköön syötetyn tehon mittausta.

Tiimit saavat käyttää hybridimoottorinsa varastoimaa tehoa korkeintaan 163 hevosvoiman verran, mutta Ferrari on kuitenkin onnistunut kiertämään kulutusta mittaavan sensorin ja syöttämään ajoittain voimayksikköön sallittua enemmän tehoa.

Auto Motor und Sportin mukaan FIA alkoi tutkia ratkaisua Azerbaidzhanin ja Espanjan kisaviikonloppuina Mercedeksen antamasta vinkistä. Kilpailijat ovat väittäneet GPS-datansa perusteella Ferrarin saavan moottoriinsa 20 hevosvoiman tehosykäyksiä.

Ferrari on jakanut voimayksikön akkunsa muista tiimeistä poiketen kahteen osaan, mikä ei sinänsä ole laitonta, kunhan akuista hyödynnettävä voima ei ylitä missään vaiheessa FIA:n sallimaa rajaa.

Motorsport-Magazine puolestaan kertoo, että FIA tutkii yhä kauden viiden ensimmäisen kisan dataa. Kilpailujohtaja Charlie Whiting painottaa sivustolle, ettei mitään todisteita väärinkäytöksestä ole mittaustavan epäselvyyksistä huolimatta löydetty.

FIA kuitenkin määräsi Ferrarin muuttamaan ohjelmistoaan tämän viikonlopun Monacon osakilpailuun, mutta sen enempää rangaistuksia ei tässä vaiheessa ole luvassa. Kilpailijat eivät enää voi tehdä protestia aiemmista kisatuloksista, mutta ne voivat kuitenkin pyytää FIA:n puheenjohtajaa Jean Todtia viemään asian eteenpäin organisaation valitustuomioistuimeen.

Juttua päivitetty klo 15.22: Lisätty Motorsport-Magazinen tieto yhä käynnissä olevasta tutkinnasta. Otsikkoon lisätty sana 'väitetty'.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja